A legnépszerűbb újévi fogadalmak – mit tegyük, hogy be is tartsuk?

Posted by

Párperc egészség

>Az új év kezdete lehetővé teszi, hogy átgondoljuk, milyen változásokat szeretnénk végrehajtani az életben. Van, aki a dohányzásról szokna le, van aki a plusz kilóktól szabadulna meg, van aki a rendszeres sportot iktatná be a hétköznapjaiba. Az újévi fogadalmak segítenek a célok kitűzésében, de milyen gyakran teljesülnek azok?

Íme a leggyakoribb  újévi fogadalmak:

  • Lefogyni
  • Élvezni az életet
  • Több időt tölteni a szeretteinkkel
  • Utazni, utazni, utazni
  • Stresszmentes élet
  • Dohányzásról való leszokás
  • Kevesebb alkoholfogyasztás
  • Szakítani a telefonfüggőséggel

Ezekre a fogadalmakra még január első heteiben tart  a lelkesedés, de mit tegyünk hogy később is kitartson a lendület?

Tűzzünk ki konkrét célokat!

Lényeges hogy olyan célt tűzzünk ki, ami reális, az elérhetetlen célok eleve kudarcra vannak ítélve. Például fogyókúra esetén mikorra mennyi kilót fogyok le, minden hónapban X Ft-ot félre teszek, hetente két alkalommal edzeni fogok stb.

Legyünk türelmesek!

Adjunk magunknak megfelelő időt, és legyünk türelmesek. A változás nem jön azonnal. Feltehetőleg nem 1-2 napja szoktunk rá a dohányzásra, nem pár hete híztunk szedtük fel azt a fránya 10 kilót, nem egy hónap maradt csak ki a mozgásból. Általában ezekhez a fogadalmakhoz életmódot is kell változtatnunk, amit nem megy egyik napról a másikra.

Jutalmazzuk meg magunkat!

Amikor sikerült egy nagyobb lépéssel a célunk felé közeledni, jutalmazzuk meg magunkat valamivel.

Nem feltétlenül kell egyedül belevágni!

Sokat segít, ha találunk egy társat, aki ugyanazt a célt tűzte ki maga elé, például szeretne többet sportolni, lefogyni, leszokni a dohányzásról, vagy épp életmódot váltani.  Csatlakozhatunk fórumokhoz, közösségekhez, akik szintén hasonló célokat tűztek ki. Ezek a fórumok a tapasztalatcsere miatt is hasznosak.

Jó ha tudjuk

A SIKER érdekében a fogadalomtételt követő 72 órán belül bele kell vágni, és 21 nap szükséges a valódi változáshoz! Nem érdemes fogadalmat úgy kezdeni, hogy „majd holnap vagy egy hét múlva”, mert akkor örökké halogatni fogjuk. Kezdjük el abban a pillanatban, amikor ígéretet tettünk. Három héten belül beépül az új szokás a hétköznapjainkba. És végül, de nem utolsó sorban legyünk KITARTÓAK! Sok sikert!

https://parpercegeszseg.blog.hu/