A belgák reménye

Posted by

Kereszty András
>Állunk itt a nagy ellenzéki összefogás közepén. Úgy, mint Kohn a viccben, katonai összeíráskor, mikor az őrmester kiadja a parancsok: “Flamandok jobbra, vallonok balra!” Ő pedig megkérdezi, mi belgák hova álljunk?
Az ellenzéki szövetkezés pártok által történt. A közvélemény-kutatók máig pártokat pártokat mérnek. De mi van velünk, belgákkal? Mi van azokkal, akiknek nincs pártpreferenciája, csak egy van: le kell váltani ezt a mostani rezsimet? Mi itt csak ácsorgunk, figyeljünk azt a kavargást, ami ellenzéki oldalon van. A mocskolódást, a sértegetést, az odamondogatást. A “flamandok” azt bizonygatják, hogy Márki Zay Péter megnyerte az előválasztást, jobb lenne, ha ezt mindenki elfogadná. A “vallonok” kórusa a miniszterelnök-jelölt alkalmatlanságáról zeng ékes monológokat.
A belgákat senki sem méri. Valószínűleg be vagyunk sorolva a bizonytalanok közé, mert a pártpreferenciára való kérdésre azt feleljük: nincs. Mi csak itt szorongunk. Középen? Vagy a pálya szélén? Már megint el lesz szúrva minden? Már megint fontosabb az ellenzéki oldalon az , hogy a kicsik között ki a legnagyobb?
Ma reggel 8 órakor megszólalt Gyurcsány. Megtette azt, amit két hónappal ezelőtt megtehetett volna. Kijelentette: “Vagy Márki-Zay Péterrel győzünk, vagy senkivel. Lassan meg kellene érteni.”
Figyelem a Facebookot. Különösen a Minden, ami DK csoportot.
Leesik-e a tantusz?
Egyelőre Goldner Ibolya panaszkodik: Ki kérem magamnak, hogy mzp vagy akárki is a kritikus észrevételeim miatt a fidesz fizetett ügynökének, árulónak nevezzen!!…
Heten lájkolják.
Mi lesz délután? Mi lesz este? Mi lesz holnap?
Elül a vihar? Szélcsend támad?
Ez a belgák egyetlen reménye.
És … Délután. 17:30. A csoportban: Juhász Zoltán cikke: Értsük meg! Elfogyott az idő.
Megértik?