Márki-Zay újévkor: A Fidesz fél

Posted by
Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje újévi köszöntőt mondott, ennek egy mondata azonnal széleskörű elutasításra talált. Kijelentette: a koronavírusban „megtizedelt” időskorú lakosság nagy arányban szavazott a Fideszre, míg az előválasztáson részt vevő fiatalok kormánykritikusak.

Szerinte a „belső megosztottságot erősítő hang elfeledteti, hogy együtt erősek vagyunk.” Közölte, azt is, bizakodik, mert az ezeréves történelem során példátlan méretű osztogatás azt mutatja, hogy a Fidesz fél. Most adják vissza a 13. havi nyugdíjat, emelik a minimálbért, a közmunkásbért, több szektorban a pótlékot, visszaadják a családoknak az SZJA-t, és a fegyveres erők külön jutalmát is előre hozták.

Éppen az ellenzék erejét bizonyítja az a hatalmas küzdelem, amit a Fidesz most folytat. Azt, hogy van remény, most van olyan helyzet, hogy 12 év után el lehet számoltatni a tolvajokat, bűnözőket, gazembereket, és létre lehet hozni egy tisztességes Magyarországot – mondta. Szólt arról is, hazugság, hogy az ellenzék visszavenné a 13. havi nyugdíjat, eltörölné a rezsicsökkentést és csökkentené a minimálbért. Ennek az ellenkezője a cél. Azt hozta fel, hogy Hódmezővásárhelyen uniós forrásból 77 százalékkal tudták csökkenteni a rezsiköltséget, a béreket és nyugdíjakat pedig értékállóvá tennék.

Az ellenzéken belül is van, aki felül a kormány hazugságának, ők árulásból vagy ostobaságból csatlakoznak – mondta. Pedig  szerinte soha ilyen jól nem állt az ellenzék. Voltak sikerei is az évnek: „az ellenzék, tisztességes magyarok összefogása a jobboldaltól a baloldalig, a teljes nemzet népi, nemzeti, urbánus ellentéteket meghaladva össze tudott fogni, testvérként tudtuk egymást elfogadni”.

Azt kérte: Higgyenek annak, amit látnak és ne a Fidesznek. Hozzátette: Sikerült egy szakértői csapatot megszervezni, jönnek a videós tartalmak és adományokból plakátolnak is majd. Szerinte el lehet zavarni a „legkorruptabb kormányt”, és valódi változás jöhet az országban. Elmondása szerint a Fidesz hazugságokkal próbál kétségeket ébreszteni a lakosságban. Ott várnak ezer milliárdok az uniónál, hogy végre egy nem korrupt kormánynak, Magyarországnak odaadhassák