Duplafenekű mondatok, avagy a legnagyobb ellenzéki párt felelőssége

Posted by

Andor Mihály

>Mivel vitathatatlanul a DK a legnagyobb ellenzéki párt, az ő felelőssége a legnagyobb Márki-Zay Péter lejáratásában. Bár a párt vezetése egyre-másra teszi a Márki-Zay melletti nyilatkozatokat, a nyilatkozatok hitelességéből sokat vesz el az irónia. Egy „Márki-Zay kapitány”’ melletti kiállás jelentése az, hogy „Híveim, ne vegyétek már komolyan, amit mondok!”. És az üzenet célba ért, mert a hívek körében egy percig sem szűnt meg MZP ekézése. Egyre-másra olvashatók ilyen mondatok:

„Márki Z. Péterről beszélek. Akinél megosztóbb, törtetőbb, narcisztikusabb embert még nem láttam.”
Békesi László felrója az ellenzéki pártoknak: „hiányzik az eltökéltség belőlük, hogy levonva a szükséges konzekvenciát, a minden téren untauglich parancsnokot leváltsa, leszerelje és tartalék állományba helyezze, helyette pedig megbízzon egy ütőképes, hiteles hadvezért az egyesített haderő irányításával, akinek van esélye győzelemre vezetni csapatait a döntő küzdelemben”.
„MZP egy elég buta figura, eddig többet ártott mint használt.”
„A nagyképű, arrogáns , másokat lenéző stílusa sokaknak nem jön be. Egyébként hazugsággal nyerte meg az előválasztást (ha egyáltalán megnyerte).”
Mindebből úgy látom, hogy a DK-nak – még az igazi választási kampány előtt – arra kellene fordítania minden energiáját, hogy meggyőzze híveit, tényleg az összefogás mellett van, és őszintén támogatja Márki-Zayt. Ameddig ezt nem teszi, addig minden mondata duplafenekű.