Mi lesz Szelimmel?

Posted by

És nem tudjuk sajnálni azokat a magyarokat, akik most rágják a kefét a kis Szelim miatt (igazi diktatúrában ennek az elsőbbségnek a híre bizony nem szivárgott volna ki, van még dolgoznivaló ott a propagandaosztályon), hogy most már: egyenesen illegális migránsok a szülei? hogy kerültek ide? még jó, hogy nem valami jászolban nyugszik…
Kíváncsian várjuk az “enyhítő körülményeket”, a spontán szülés jó kiindulópont lehet, addig is eszünkbe jut a kedves vicc egy másik újszülöttről, aki egészen biztosan nem oktatókórházban jött a világra, és nem sokadik, hanem első gyermekként.
– Mi a neve a kis újszülöttnek, kérdezik a kórházban a boldog friss apukát. – Gültem. – Gültem? Hát muszlimok maguk? – Dehogyis. – Akkor? – Hát megegyeztünk a párommal, hogy ha az első gyermekünk kisfiú lesz, ő ad neki nevet. – És? – Hát amikor bementem megnézni a gyermeket, a párom azzal fogadott, hogy “legyengültem”.
Biztosak vagyunk benne, hogy Szelim jó magyar ember lesz, vagy ha nem, akkor is megemlegeti.

A szerkesztő megjegyzése

Íme az MTI híre:

Miskolcon, éjfél után négy perccel született kisfiú lett az első újszülött az országban 2022-ben. A gyermek a Borsod Abaúj Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban jött világra. Az intézmény tájékoztatása szerint a kisfiú 4030 grammal és 55 centiméterrel született, és a Szelim nevet kapta. Az újszülött spontán szüléssel jött a világra, édesanyja negyedik gyermekeként. A kórház azt is közölte, hogy tekintettel a járványügyi intézkedésekre a sajtó munkatársai jelenleg nem készíthetnek felvételt. Azt írták: fotókat később mellékelnek.

Címkép: Az index fotója. Nem tudni, hogy a képen látható gyerek Szelim?