Keleti vakcinák titkos mondatai

Posted by

Hadházy Ákos 

>Egy honfitársunk segítségével SIKERÜLT LÁTHATÓVÁ TENNEM A KORMÁNY ÁLTAL KISATÍROZOTT RÉSZEKET AZ OROSZ ÉS KÍNAI VAKCINÁK DOKUMENTÁCIÓJÁBAN. A dokumentumokat a Transparency perelte ki, de a bírói döntés ellenére a kormány több részletet továbbra is el akart titkolni, az alábbiak szerint nem véletlenül.
A kiperelt dokumentációból „csak” olyan mondatokat satíroztak ki az orosz kérelemből, mint
– A TELJESKÖRŰ HELYES LABORATÓRIUMI GYAKORLAT MEGÁLLAPÍTÁSÁRA ÉS ELLENŐRZÉSÉRE NEM VOLT LEHETŐSÉG.
– A dokumentáció a gyártásfejlesztés KÍSÉRLETI STÁDIUMÁT, LABOR MÉRETŰ (5 literes) gyártási eljárást mutat be, melynek több lépése manuálisan, sterilfülke alatt történik, ami NÖVELI A HIBAFORRÁSOK, így az inkonzisztens gyártás lehetőségét.
– Több lényeges, a hatékonyságot és biztonságot érintő vizsgálat hiányzik.
– A készítmény hatóértéke nem állapítható meg pontosan.
– Így a készítmény stabilitásáról sem tudhatunk pontosat.
– Fentiek alapján a klinikai és preklinikai vizsgálatok sem értékelhetőek.
– A szennyezések feltérképezéséről, az ettől való mentességről nincs elég adat.
– Vírus kontaminációval való rizikóelemzést nem adtak be.
– A hatóanyagtartalom vizsgálati módszere elavult és pontatlan.
– Ami eredetileg nem volt kitakarva, de így is elképesztő: a vírus tartalmat eleve nagyon tág érték között adják meg, egyes ampullák hatóanyagtartalma között háromszoros (!) eltérés is lehet.
– A vektor (S fehérjét kódoló gént bejuttató) adenovírus nem szaporodhat elvileg, de az oroszok szabályozása jóval lazább az európai követelményeknél: a kitakart rész szerint az orosz határérték az EZERSZERESE az európainak (ezerszer több, génmódosított szaporodóképes vírus maradhat a vakcinájukban).
– A fertőzőképes vírusok számát nem is vizsgálják rutinszerűen.
– Citotoxicitás vizsgálatot nem végeznek
A fentiek szerint az orosz engedélyezés is egy hatalmas rulett volt magyarok százezreinek egészségével és életével. A kormány hatalmas szerencséje, hogy úgy tűnik, végül az orosz vakcinának volt értékelhető hatékonysága, bár a pontos eredmények továbbra is titkosak.
A kínai vakcina esetében a Transparency által kiperelt iratokban nem kellett túl sok mindent kitakarni, mivel gyakorlatilag SEMMILYEN dokumentumot nem nyújtottak be Szijjártó levelén (amelyben leírta, hogy a nagykövetségeink szerint néhány országban beadtak már összesen 2,5 millió vakcinát), valamint egy kétnapos gyárlátogatás jegyzőkönyvén kívül (utóbbi azért számos hiányosságot szóvá tett). A később becsatolt, az Egysült Arab Emírségekben végzett klinikai vizsgálati eredmények sem mondtak semmit a 60 év felettiek védettségéről és ma már tudjuk, hogy több százezer idős honfitársunk kapott így hatástalan vakcinát.
A keleti vakcinák engedélyezési eljárása a fentiek alapján is sokkal nagyobb botrány, mint a Völner -ügy. Ehhez képest csak az a nagyobb botrány, ahogyan a magyar kormány ezt el akarta titkolni.
BÁRMIKOR következik be kormányváltás, ennél az esetnél elkerülhetetlen lesz a jogi felelősségrevonás, természetesen mindenekelőtt azoknál, akik a tények ismeretében utasítást adtak erre a gyalázatra. Azok a tudósok azonban, akik ebben „felsőbb nyomásra” csöndben maradva részt vettek, jogi felelősségre vonás nélkül is egész életükben szenvedhetnek a lelkiismeret-furdalástól, ha van nekik olyan. A tegnapi nap legfontosabb híre volt, ahol Falus András immunológus professzor nyilatkozott arról, hogy a tudósok felsőbb nyomásra mondtak igent a vakcinákra. Minden tiszteletem a professzor úré, amiért ő maga lemondott a bíráló bizottsági tagságról. És minden együttérzésem az övé azért, mert az ELŐRE ALÁÍRATOTT titoktartási klauzura miatt eddig nem beszélhetett erről a gyalázatról.

A kisatírozott szerződések itt tölthetőek le, a fontosabb „mentesített” oldalakről csatolom a képernyőfotókat https://transparency.hu/…/feljelentest-tettunk-az…/

Címkép: HVG mém