Békesi László írásán már nem mosolyogtam

Posted by
Raskó György
>Közel 5 ezer Facebook társam van, aminek nagyon örülök, mert vélemények, nézetek különbözősége okán egyfajta társadalmi kép is kialakul bennem. A bejegyzések, hozzászólások alapján (naponta átlagban több, mint száz) az a kép alakul ki bennem, hogy FB társaim döntő hányada normálisan gondolkodó, a világot nem csak fehérben, feketében látó ember. Felnőtt, a politika világában is jól eligazodó állampolgárok, akik képesek dolgok, társadalmi-politikai események árnyalt megítélésére. Most azonban, ahogy közelednek az országgyűlési választások, egyre több a durva, csiszolatlan és hamis érveken alapuló hozzászólás, amit sajnálatosnak tartok. A Fidesz trollokat már megszoktam, ugranak mindenre és írnak magukra nézve is megalázó blődségeket, FB társaim között 5-6 ilyen egyén van, ami az ötezerhez viszonyítva elenyésző, sőt előnyös is, mert e hozzászólások szórakoztatóak, és egyben segítenek megismerni, hogy gondolkodik a tipikus Orbán-hívő polgár.

Sajnos az utóbbi hetekben nem a Fidesz trollok szaporodtak meg, hanem a DK, pontosabban Gyurcsány-hívőké. Megnyilvánulásaik alapján nekem úgy tűnik: szervezetten támadják az ellenzéki egységet, részesei, esetenként indítói a Márki-Zay Péter elleni uszításnak. Eddig többnyire no name dékások irkáltak ilyen hülyeségeket, név szerint Szécsényi Imre, Antal Tibor, Tajtiné Éva, Andrási József, Vasasné Terézia, hogy csak a legaktívabbakat említsem. Mosolyogtam rajtuk, de Békesi László, általam ismert és becsült politikus közgazdász bejegyzésén már nem. https://ujnepszabadsag.com/2021/12/29/az-ellenzek-csapatai-egymassal-csataznak/

Őszintém szólva megdöbbentett, mert nem vártam volna tőle ilyet. Vajon mi lehet az indítéka? Nyilván ő Gyurcsány belső köreihez tartozik, tud olyan dolgokat, amiket én nem. De van egy rossz érzésem: Békesi írása jelzés arra, hogy a déká vezetője, a párt megszemélyesítője Gyurcsány már nem a győzelemre hajt, hanem ellenzéki szerepre? Ha így van, akkor nem kellene szólnia erről a nyilvánosság előtt is? Minél előbb, annál jobb, hogy legalább tisztában legyünk az “egyesült ellenzék” helyzetével. Mert az bizony siralmas önmagában is.

Címkép: Raskó György