Lady of Crypto

Posted by
Ágoston László
>Szerinted mivel foglalkozik a képen látható lány? Ő a kedvenc Twitter-influenszerem.
Segítek: kriptotőzsdei elemzéseket tesz közzé és oktató anyagokat készít. Ötfős elemző stábja van és egy közel félmilliárdos portfóliót kezel, amit a zsebpénzéből épített fel.
A világ jelenleg itt tart. Aki lépést akar tartani vele, meg kell, hogy ismerkedjen a blokklánc-technológiával, meg kell, hogy szokja, hogy huszonéves digitális bennszülöttek okosabbak nála (nálam is), és hogy egy fiatal lány lehet önerőből gazdag.
Miközben előre látom, hogy hamarosan gyűlni fognak a “szép vagy” meg “azért én alávágnék” kommentek a poszt alatt, a Magyarországon oly’ nagy erővel üldözött “genderelmélet” – vagyis a törekvés, hogy mindenki az lehessen ami és aki a nemétől függetlenül – a fiatal generációknak már egyre természetesebb.
Nem az a kérdés, hogy lehet-e valaki nőként államfő, hanem hogy miért lesz az: a rátermettsége vagy a személyes kapcsolata miatt?
Lehet két kézzel ragaszkodni a XIX. századhoz, de a naptárt nem érdekli, ha valaki fejben még Nagy-Magyarországon él és a kiegyezéskori paraszti világ értékrendjét sírja vissza – attól még az idő halad.
És a világ megállíthatatlanul fejlődik. Van olyan része, amely a vallási diktatúrák és a nők elnyomása felé, van amelyik a ráció és a szabadság felé. (Egyébként az elmúlt évek egyik legnagyobb újdonsága, hogy ez a kettősség már a nyugati országokon belül is megfigyelhető a Trump-Brexit vonalon…)
Hogy Magyarország kitör-e a jelenlegi “tálib light” irányvonalból, nem tudhatom. De az ilyen példák, mint a képen látható Lady of Crypto szerintem motiválhatnak nőket arra, hogy merjenek kilépni a nekik megszabott szűk mozgástérből és férfiakat arra, hogy többet lássanak egy nőben a “jó a segge” kommenteknél.
Ki tudja, talán egy nap még Magyarországnak is lesz valódi hatáskörrel rendelkező államvezető női politikusa. És akkor meg kell majd szoknunk, hogy a gondolataira is figyeljünk kizárólag a mellei helyett.