Egy interjú, ami nem a divatról szólt

Posted by

The Hungarian Times
>Herczeg Zoltán divattervező, dizájner Veiszer Alinda új műsorának vendégeként fejtette ki véleményét a Magyarországon működő politikai rendszerről, súlyos véleményt mondva az ország vezetéséről. Herczeg Zoltán korábban is sokszor nyilvánított sarkos véleményt a kormányról, több tüntetésen is szerepelt, ilyen volt például a sajtószabadságért tartott demonstráció is, tavaly nyáron.
A fizetős műsort a Telex szemlézte. A beszélgetésben szó van Herczeg 25 éves munkásságáról, arról, hogy liberális, baloldali emberként hosszú évekkel ezelőtt, mindenki előtt készített magyaros holmika. Mai napig imádja a huszármentés kabátját. Mint mondta, nem kevésbé magyar ő, mint a “másik oldal” tagjai.

“Ha valaki magyar, az a magyar, aki a magyar folklórt tanulmányozza, belebújik és aktualizálja. Én a kalocsait, a matyót meg a mentés cuccokat tíz-húsz évvel a többi előtt csináltam meg. Csak senki nem emlékszik rá.” – mondta Herczeg Zoltán.

Csinált fricskának szánt pólókat is, a Nemzeti Dohányboltok dizájnjára felhúzva, de senki nem merte megvenni, ezért a hajléktalanoknak adta mindet.
Az interjú vége felé erős állításokat fogalmazott meg a Magyarország politikai vezetésével kapcsolatban. Csak Veiszer Alinda érveinek hatására finomított véleményén. Így kezdte:
„Szégyellem, hogy magyar vagyok, erre nagyon komoly okom van, és a politikai naponta, percenként ad komoly okot rá”
Veiszer Alinda kérdésére, hogy miért szégyelli, azt válaszolta:
“Gyilkos bűnözők vezetik a hazámat, én erre nem vagyok büszke.”
A műsorvezető visszakérdezett, hogy kik ezek, erre ez volt a válasz:
“Akkor tolvaj bűnözők, maffiabűnözők.”
Herczeg szerint a politikusok azért gyilkosok, mert:
“Emberek haltak meg. Például azok a vállalkozók, akik nem lettek kifizetve alvállalkozói lánc végén.”
Veiszer Alinda próbált finomítani, hogy ez nem egy gyilkos kormányról szól, hanem egy rossz rendszerről. Herczeg azonban tovább folytatta:
“Gyilkos kormányról szól, ami tizenkét év alatt arra használta a hatalmát, hogy mindent kiszívjon az államkasszából, négyszeresére növelje az államadósságot… Az elmúlt másfél évben amit a kormány csinált, az minden, csak nem szakszerű.”
Veiszer Alinda ellenérveket sorakoztatott fel, ennek hatására Herczeg úgy finomította mondanivalóját:
“Tolvaj, maffiaszerűen működő kormány irányítja az országot.”
Szerinte a hazai politikát az indulatra, gyűlöletre alapozták, ez vezérli a politikát.
“Az észnek, a rációnak semmi terepe nincsen, nulla, de a böfögés, de a röfögés, a gyalázkodás, az nagyon megy”.