A Fradi új edzője sétál Pesten?

Posted by

nso.hu
>Mint arról a Nemzeti Sport korábban beszámolt, Sztanyiszlav Csercseszov lehet a Ferencváros következő vezetőedzője, a zöld-fehérek minden bizonnyal hétfőn jelentik be a szerződtetését. Jó ómen, hogy a Fradi edzőjelöltje szerződését ugyanúgy Varga Sándor segíti, mint Rebrovét.
A fenti hírt megerősíti futballkedvelő olvasónk fotója, amelyen az 58 éves orosz szakember látható az egyik belvárosi szálloda főbejárata előtt, az őt képviselő Varga Sándor menedzser társaságában. A tréner legutóbb hazája válogatottját irányította, Oroszországnak a negyeddöntő jelentette a végállomást a 2018-as világbajnokságon. A szigorúnak tartott edző nyár óta kispad nélküli, korábban bajnoki címet nyert a Legia Warszawával, amellyel a 2015–2016-os idényben a Lengyel Kupát is megnyerte – a klubnál játékosa volt többek között a fehérvári Nikolics Nemanja is. Korábban irányította a Dinamo Moszkvát – ott Dzsudzsák Balázs volt a játékosa – és a Szpartak Moszkvát is.

A lengyel Interia Sport megszólaltatta Sztanyiszlav Csercseszovot, a Ferencváros edzőjelöltjét, aki a megbízott Fradi-edző, Máté Csaba szombati nyilatkozatának ismeretében jó eséllyel az FTC-nél folytatja pályafutását. A lengyelek amiatt keresték meg az orosz trénert, hogy ottani szövetségi kapitányként és Legia Varsó-edzőként is felmerült a neve. Az 58 éves szakember azt cáfolta, hogy Varsóba tartana, de megemlítette magyarországi lehetőségét, ajánlatát is.

Több klubbal is tárgyalásban állok, magyarok is kerestek már, de két török csapat is felvette már velem a kapcsolatot, mint ahogy több másik országból is voltak érdeklődők. A jövő héten eldöntöm, hol folytatom. A Legiától nem kaptam ajánlatot. Az orosz válogatottnál egy cél lebegett a szemem előtt: el akartam jutni a 2022-es katari világbajnokságra, ez sajnos nem sikerült. Jelenleg nem akarok más válogatottnál dolgozni, ezért is vagyok nyitott a kluboknál megnyíló lehetőségekre, amelyekből van is több. De mielőtt döntést hozok, minden szempontot figyelembe kell vennem, mind edzőként, mind családos emberként – fogalmazott Csercseszov.