Nemzeti Hitvallás

Posted by

Homonnay Gergely
>„Én még akkor tanultam alkotmányjogot, amikor az 1949/XX. tv. volt a hatályos Alkotmány. A hitvány fideszesek akkoriban kezdték nagy hangon szajkózni, hogy ez a sztálini alkotmány. Azt felejtették el, hogy az eredeti 1949-es sztálini alkotmányból összesen egy darab mondat maradt meg a rendszerváltás utánra. A következő mondat, jól figyelj: Magyarország fővárosa Budapest.
Az Alaptörvényt még soha egészében nem olvastam el, most hogy a macska felébresztett, és nem tudok visszaaludni, elővettem, és már az Isten, áldd meg a magyarnál kikerekedett a szemem, merthát ha jól tudom, elméletben az állam szekularizált, azaz szétválasztották a máig velejéig korrupt, évszázadokon át a szeretet nevében emberek millióit a halálba küldő katolikus egyháztól, de ezen még könnyedén továbbléptem, viszont a Nemzeti Hitvallás részén jól kibuktam, és most az jár a fejemben, Szájer Józsefnek vajon hány exstasy tablettára volt szüksége, hogy mindezt megfogalmazza.

Javaslom a bátor 133 embernek, ennek a »gránitszilárdságú« tákolmánynak a Nemzeti Hitvallás részébe foglalják be a következőt: Büszkék vagyunk arra, hogy nemzeti-keresztényként az ötödik emeletről is lemászunk az ereszen egy illegál szexpartiról majd hatvan évesen. Rock’n’roll. Az ellenzék meg módosító indítványt nyújtson be. Ezt: Valljuk, hogy Orbán Viktor drága kincs, jó ha van, de jobb, ha nincs.”