A pörköltszaftos atléta alkonya

Posted by
Fekete-Győr András
>A Rákay-féléknek azzal van baja, hogy szerintük gyereket magunkra kötni, nőies, férfiatlan vagy ilyesmi. A modern apaság körül a héten kialakult társadalmi vita megmutatta, hogy a magyarok nagyon jelentős része szerint viszont nagyon is természetes. Ezért is örülhetünk, hogy Philip tahósága alkalmat adott arra, hogy beszéljünk egy kicsit arról, hogyan kellene a családnak működnie a „szép új világban.”
Fontos kérdések ugyanis ezek. Sokan Magyarországon ma is azt gondolják, hogy kizárólag a nők dolga gyermeküket nyugtatni, főzni, mosni, pelenkázni. Hogy oké, ha a nők fizetése a férfiak számlájára érkezik. Hogy a nőknek kuss a neve és konyhában a helye. Ez az a bigott konzervatív világkép, amiben a férfiak es nők között nem partneri, hanem alá-fölé rendeltségi viszony van. Ez az a világkép, aminek hódolói napról-napra kevesebben vannak.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, ülő és belső tér
A Rákay-félékkel a héten szembejött az új magyar valóság, amiről eddig alig beszéltünk. A világ ugyanis megváltozott, és elhúzott a fideszes elit mellett. Még pedig abba az irányba, hogy a férfiak egyenlőbb részt vesznek ki a gyereknevelésből és a háztartásból. Ez a változás pedig helyes. Azoknak a „konzervatív” férfiaknak persze ez nem jó, akik korábban pörköltszaftos atlétában kapcsolgatták a tévét, amíg a feleségük körülöttük ugrált.
Nekik kicsit nehezebb lesz. Előbb-utóbb viszont mindenki nyertes lesz.