13 milliárddal finanszírozta Orbán szlovén barátját

Posted by
Juszt László
>Szinte észrevétlen maradt az a hír, amely szerint szlovéniai médiavállalkozásokba öntötték a pénzt a magyar „befektetők”. Egy igen alacsony nézettségű televízió és a hasonlóan gyatra látogatottságú portál valamint egy hetilap kiadója csak azt a célt szolgálta, hogy rajtuk keresztül jusson el a becslések szerint 12 millió euró Janša kormányfő pártjának és választási kampányának finanszírozására.
A “más országok belpolitikájába soha bele nem szóló magyar kormány”, – élén Orbánnal, aki az ilyen meg sem történt kísérletek ellen is azonnal vehemensen tiltakozik – az itthoni és a szlovén törvényeket is kijátszva milliárdokkal támogatta a politikai szövetségesét, a Jansa vezette szlovén SDS pártot.
Most Ljubljanában parlamenti vizsgálóbizottság hallgat ki politikusokat – köztük a belügyminisztert is – valamint azokat a volt magyar köztévés vezetőket is, akiken keresztül egyes források szerint nem is 12, hanem 36 millió euró – 13 milliárd forint – ömlött ki a magyar adófizetők zsebéből Orbán haverjainak.
Mennyi kellett volna a Lánchídra? Hat milliárd? Gazdag ez az ország!