“Csercseszov jó taktikus, de azt hiszi ő a világ királya”

Posted by

Csercseszov érzelmesen beszél és egy különleges személy. Jó edző, jó edzéseket tartott, nagyszerű volt a taktikában és az ellenfélre való felkészülésben. Viszont a világ királyának tartja magát. És amikor mennek a dolgok, megduplázódik az önbecsülése. Senkit nem tisztel magán kívül. Emlékszem, a feleségem megbetegedett, szerettem volna egy nap szabadságot kivenni, de ő csak annyit mondott: “Nem, menj innen“. Edzőként talán igaza volt, de miért ne mondhatott volna nemet normálisabban? Más szempontból ő edző, én futballista vagyok, nekem pedig a munkámat kell végeznem. Megértettem és elfogadtam, de nem mindenki. A Dinamóban egy hozzá hasonlóan arrogáns Denisovval nézett szembe. Emlékezz, hogyan végződött minden. [Csercseszov konfliktusba került a Dinamo sztárjával, aki erre bohócnak nevezte, a játékost kitették a csapatból, de nemsokára Csercseszovnak is távoznia kellett – Sherlock]

Sokszor megsértődtem rá. Csercseszovnak volt egy ilyen stílusa – eltávolította a veteránokat azokból a csapatokból, amelyekhez érkezett. Így volt ez Titovval és Kalinyicsenkóval a Szpartaknál, valamint Popovval és Volkovval az Amkarnál. Fontos volt számára, hogy ő legyen az egyetlen tekintély a csapatban. Emlékszem, amikor először bement az öltözőbe, és beszélni kezdett. A masszőr meg csak ült és a padlót nézte. Csercseszov azt mondja neki: “Miért nem nézel rám, amikor beszélek?“. A masszőr felemelte a fejét, és így válaszol: “Majd még láthatlak eleget“. Erre Csercseszov: “Eleget láttál már, menj innen a f..ba, hogy többé ne lássalak itt“.

Kirúgta, pedig nem volt több masszőr a klubban. Csercseszov a Dinamónál is királyi státuszba akart állni, de közölték vele, hogy nem távolíthat el senkit a klubból. Szerintem ezért nem nevezhető topedzőnek. Természetesen az edzőnek tekintélye kell, hogy legyen, de nem megalázással. Az újságírókkal is úgy beszélt, mint a kutyákkal. Másrészt Csercseszovnak voltak eredményei az Amkarnál.

Hogy Csercseszovnak primitív a taktikája? Persze nem mondanám, hogy Csercseszov taktikai géniusz, de mindig jól elemezte az ellenfelét. Megtalálta az ellenfél gyengeségeit, és elmondta, hogyan és hova kell leadni a labdát, mely zónákon keresztül kell támadni.

ulloi129.hu

%d bloggers like this: