Isten áldja Johan Lundberget avagy újra lecsapott a Mandiner

Posted by

 jotunder

Az egykori véresszájú antiszemita Veszprémy prüntyike interjút készített egy Johan Lundberg nevű svéd úriemberrel, aki jelenleg az MCC nevű tehetségpusztító NER-intézmény szíves vendégszeretetét élvezi havi sok ezer euróért. Az MCC a rezsimet támogató mondatokat vár el a magukat eladó nyugati professzoroktól, a “migráció nem jó”-tól egészen a “hát a maguk Orbánja egy csoda, legszívesebben megcsókolnám a kezét”-ig, és erre egymilliárd dollárnyi közpénzt sikerült elidegeníteniük. A Mandiner részben szimbiózisban él ezzel az izével. Johan Lundbergről kizárólag annyit lehet megtudni az interjúból, hogy professzor és írt valamilyen multikulturalizmus elleni könyvet.
Az egyik dolog a kettőből, amit minden svéd egyetemi bölcsész tud Lundbergről, hogy NEM PROFESSZOR!!! Lundberg egy irodalomtörténész, aki szerintem nincs benne az öt legjobb Johan Lundberg nevű tudományos kutatóban Svédországban, de szinte hungarikumként viselkedik, a tekintetben, hogy a Scopus szerint 62 éves korára egyetlen egy idézetet sem sikerült összegyűjtenie értékelhető folyóiratban.
Éppen Lundberg professzori kinevezésének elutasítása keltett botrányt svéd egyetemi bölcsész körökben. Mondjuk úgy, amennyit a pályázata elutasításáról olvastam, nem keltett bennem jó érzéseket. Kerestek valamiféle kamuindokot (nekem így tűnik), hogy simán elutasíthassák. Nem a multikulti-ellenessége volt a probléma, hanem a másik dolog a kettőből, amit minden svéd egyetemi bölcsész tud Lundbergről, t.i., hogy összebalhézott a kortárs svéd költészet képviselőivel kultúrkonzervatív álláspontot képviselve.
Bár lenne Johan Lundbergünk, jutott egyébként eszembe. Egy független, aránylag komoly, konzervatív értelmiségi. Jó, a piacról él, hát mit lehet tenni, mások is így vannak ezzel. A probléma a Mandiner és a prüntyikék.
Veszprémy prüntyikét azért fizeti az állambiztonság, hogy minden harmadik nap írjon valamit a “migráció nem jó”-tól egészen a “hát a mi Orbánunk egy csoda, legszívesebben megcsókolnám a kezét” -ig terjedő spektrumban, nem bonyolult ez az ország. Ez a Lundberg interjú valahogy a two-in-one kategóriát jelentette.Közben a prüntyikékre magyar életek mennek rá. Persze, ha esetleg elviszi az orbánizmust a devla, akkor azt fogják mondani, hogy parancsra tették. Én csak annyit kérek, hogy ezt majd ne higgye el nekik senki.

 

P.S. a Mandiner irányából értek bizonyos fenyegetések az elmúlt években. ismételten kérem Rajcsányi Gellért urat, hogy a Vincentet semmilyen körülmények között ne említsék meg a Mandineren. mindenkinek így lesz jobb.

Címkép: Lundberg. Fotó: Gyurkovics Tamás

Örülünk, Vincent blog