Partnerség az Unióval

Posted by
Karácsony Gergely
>Emmanuel Macron francia elnökkel találkoztam tegnap este, Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt, Donáth Anna, a Momentum elnöke és Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője társaságában.
Közös Európa vízióról, EU-s pénzekről, a magyar választások tisztaságáról és a mindkét országot érintő orosz befolyásról beszéltünk. Egyetértettünk abban, hogy erős, sikeres Európára van szükség. Ezzel szemben Orbán Viktor évek óta az EU ellen próbálja hangolni a magyarokat, és azokat az erőket támogatja, amelyek bomlasztják, nem építik a szövetséget. A találkozón kiemelten foglalkoztunk az önkormányzatok ügyével is. Márki-Zay Péter és én is elmondtuk, hogy az önkormányzati választások óta nagyon nehéz helyzetben vannak azok a települések, ahol ellenzéki a vezetés.
Vázoltuk a közös gazdasági programot is, amely végre kitörést jelent abból, hogy Magyarországon alacsonyak a fizetések, csak nő az infláció, az uniós támogatásokat pedig a fideszes oligarchák közt osztják szét. Nem stadionokra van szükség, nem még több betonra és építkezésre. Az emberek erejébe kell befektetnünk, béreket kell emelni és létbiztonságot teremteni.
Az új kormány nem kelet felé fog húzni, nem kínai érdekeket fog szolgálni, hanem a magyar adófizetőket. Az Európai Unióval partnerségre van szükség, hiszen az a közös jövő.