Miért buknak ők?

Posted by

Lovas Zoltán
>A rendszer, és annak ura úgy működik, hogy aki nem rohad bele morálisan a nagy nemzeti együtt lopásba, az ma már labdába sem rúg. Így nem érthető meg Völner bukása. Meg a többi vidéki középszintű fideszes gazemberé sem. Mivel mostanára már egy börtönre érett parlamenti frakciónyira valóan vannak… Vajon miért buknak ők és miért nem a többi sok száz vagy akár ezer hasonszőrű és nemzetileg együtt lopó társuk? Miért engedte el a NER a kezüket?
Én abban nem hiszek, hogy valami bölcs határszámítással kikalkulálva dobják oda őket a közutálatnak, azzal a felkiáltással, hogy ‘no lám-lám mi harcolunk a korrupció ellen’! Az ilyen végső soron pitiáner korrupciós ügyek ugyanis szerintem mindennél kártékonyabban a NER-re, és annak urára nézvést. Mi tehát az ok, ami miatt a köpcös megadja ezekre a figurákra a kilövési engedélyt?
Feltételezésem szerint a példa statuálása: ‘Így jársz fideszes alávetett tolvaj barátom, hogyha nem a rendszer meghatározott és gondosan kitervelt forgatókönyve szerint lopsz. Így jársz, ha a saját szakálladra kezdesz el lopni, anélkül, hogy leadnád a sápot a központnak…’ E szerint pld. Völner nem abban hibázott, hogy lopott, s hogy miként és kivel, hanem abban, hogy ez a lopkodása nem volt megtervezve és nem volt lejelentve, és nem tejelt utána.

Címkép: Pápai Gábor/Népszava