Karácsony: Átlépték a vörös vonalat, felelni fognak érte

Posted by
A titkosszolgálati megfigyelések, követések, lehallgatások után az ellenzék ellen most hadrendbe állították a rendőrséget is.
>Karácsony Gergely
>A rendőrség is a Fidesz-propaganda eszköze lett, a nyomozóhatóságokat bevonták a politikai lejárató kampányokba – átlépték hát ezt a vörös vonalat is. Felelni fognak érte.
Az imént felhívtam Pintér Sándor belügyminisztert, magyarázatot követeltem tőle, a leghatározottabban visszautasítottam és kikértem magamnak azt az eljárást, amivel a rendőrség közreműködik a Fidesz politikai érdekeit szolgáló lejárató kampányában. Persze, biztos Rogán Antalt kellett volna hívnom…
Ma reggel a Városházán a Nemzeti Nyomozó Iroda két egysége jelent meg, hogy házkutatást tartsanak a fővárosi főjegyző és Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes irodájában. Házkutatás volt a Fővárosi Vagyonkezelőnél, kiszálltak a rendőrök a helyettesem és a vagyonkezelő vezérigazgatójának lakására is.
Az történt, amire Kövér László zöld lámpát adott a titkosszolgálatok vezetői előtt mondott botrányos beszédében. Az ellenzék a célpont, az elmúlt hónapokban tapasztalt titkosszolgálati megfigyelések, követések, lehallgatások után most hadrendbe állították a rendőrséget is.
Mindezt egy olyan lejárató kampány részeként, ahol pár, általunk soha nem látott fideszes beszélget, ezt egy másik fideszes lehallgatja, egy harmadik összevágja, egy negyedik fideszes pedig feljelentést tesz – és ez elég ahhoz, hogy elvigyék az általános főpolgármester-helyettes telefonjáról, számítógépéről az összes adatot, fotót, üzenetet, órákig kutakodjanak a kocsijában, a lakásában feltúrják a gyerekszobát, a spájzban belekotorjanak a száraztésztába. Mégis, mi a fene folyik itt? Bevallom, én magánbeszélgetésekben is sok rosszat mondok Orbánról, a korrupciós ügyeiről, ha ezt rögzítettem, majd közzétettem volna, most a Karmelitában lenne házkutatás? Milyen eljárás az, amikor a főjegyzőnél egy olyan végzés alapján kutatnak, amiben feketén-fehéren szerepel: a Fővárosi Önkormányzat soha nem adott senkinek megbízást a Városháza értékesítésére. Azt keresik tehát, hogy mire nem adtunk felhatalmazást?
Elvitték-e vajon Gansperger Gyula számítógépét, vagy félnek attól, hogy abban megtalálják az Orbán-család könyvelését? Elvitték-e a Berki nevű embernek a telefonját, vagy félnek attól, hogy abban sok hívást találnak Bagdy Gábortól, Tarlós helyettesétől? Vagy a Rahimkulov fiúkat vajon kihallgatják-e? Na, ők biztosan sokat tudnak mesélni, hogyan jutottak hozzá a záhonyi beruházáshoz, ami utat nyit a kínai áruknak Európába.
Amikor orosz módszerekről beszéltem, nem is hittem volna, hogy ilyen gyorsan megtörténik: a nyomozó hatóság a hatalmon lévők kampányeszközei lettek, pont mint Oroszországban. De ez nem Oroszországban történik, hanem nálunk. Egy olyan országban, ahol a miniszterelnök megfigyelteti a köztársasági elnököt. Ahol az igazságügyi államtitkár papírzacskóban kap 83 millió forint kenőpénzt, de ezt az eljárást titkosítják, mert miközben nyomoznak a korrupt államtitkár ellen, ő szakmányban írja alá az engedélyeket újságírók, ellenzékiek lehallgatására.
Eddig a bértollnokaik pitiáner hazugságai mellett azzal küzdött az ellenzéki városvezetés ellen a kormány, hogy szisztematikusan kivéreztették Budapestet. Most már azzal, hogy kormányzati szerveket utasítanak a hazug lejárató kampányokban való részvételre.
Akkor hát még egyszer, sokadszorra mondom, a Városháza-ügynek nevezett lejáratás mondatban leírható: fideszes oligarchák meg akarták szerezni a Városháza épületét, de mi nem adjuk. Sem nekik, sem másnak. Kettő: ennek a lejárató kampánynak az összes szereplője a Fideszhez köthető, ők beszélnek egymás közt, mi ezeket az embereket nem ismerjük, soha nem is láttuk őket, velük soha semmiről nem tárgyaltunk. Három: mindent, ami a fővárosi ingatlanhasznosítással kapcsolatos, nyilvánosságra hoztunk. Amit a nyomozók keresnek, azt nem a helyettesem telefonján kell keresni, hanem a budapest.hu-n.
A mai naptól senki nincs biztonságban ebben az országban. Ha valakiről valakik, akiket nem is ismer, beszélgetnek, majd azt lehallgatják, akkor nem a rágalmazókat szállja meg a rendőrség, hanem az áldozatot. A mai naptól kénytelenek vagyunk úgy tekinteni a nyomozóhatóságokra, mint akik a Fidesz-kampány kiszolgálói. És ez nem maradhat következmények nélkül…