Váltsunk rendszert

Posted by

Dr. Bősz Anett

>Miért hiszek a kormányváltásban, és miért mondom azt, hogy most minden jóérzésű demokratának közösen kell küzdenie azért, hogy ne csak a kormányt, de a rendszert is leválthassuk.Minden autoriter rendszer sajátja, hogy valamifajta különös, saját erkölcsnek nevezett értékrendhez igazodva, kirekeszti azokat, akik nem értenek vele egyet. Az őszintéket aljasnak, a bűnökről leplet lerántókat áskálódónak, a más politikai véleményen levőket hazaárulónak tartja. George Orwell örökérvényű mondatát hozza az orbáni hatalom és minden hű kiszolgálója most már évek óta: „Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább gyűlölni fogja azokat, akik kimondják azt.“

De mégis milyen alapon, amikor rendszer olyan szabályokat vezetett be a társadalmunk életébe, amely mind egyéni, mind csoportos szinten káros, visszafogja a fejlődést, boldogtalan és elégedetlen embereket eredményez, azzal együtt, hogy megszüntette a köztársaságot?
1. Egy olyan országban szeretnék élni, ahol a gyermekvállalás magánügy, a családon belüli erőszak viszont nem az.
2. Egy olyan országban szeretnék élni, ahol a család nem csak akkor szent, ha egy kormánypárti politikus családjáról beszélünk.
3. Egy olyan országban szeretnék élni, ahol méltóság nem csak akkor érdekes, ha az egy kétes ügybe keveredett kormánypárti politikusé.
4. Egy olyan országban szeretnék élni, ahol az emberek hitét valóban tisztelet övezi, és ahol nem érv mindenre, ha egy politikus kereszténydemokratának nevezi önmagát – különösen azokban a helyzetekben, amikor hazugságon vagy korrupción kapják.
5. Egy olyan országban szeretnék élni, ahol annak a lelkésznek és az általa vezetett egyháznak is van méltósága, aki nem ért egyet a jelenlegi hatalommal.
6. Egy olyan országban szeretnék élni, ahol a terrorizmus és nemzetközi bűnözés visszaszorítására kifejlesztett kémszoftvereket nem ellenzéki politikusok és újságírók ellen vetik be.
7. Egy olyan országban szeretnék élni, ahol a mindenkori kormány a globális trendekhez való igazodást, nem pedig a szabad világ értékeitől való távolodást tűzi ki célul.
8. Egy olyan országban szeretnék élni, ahol schengeni kapuőrként, a Kelet- és Nyugat közti, páratlan értékű kereskedelmi korridorból a magyar társadalom profitál, és a kormány, ahelyett, hogy kiárusítaná a Nyugat kapuját keleti, tisztázatlan hátterű diktatúráknak vagy a kommunista Kínának, él az 1000 év adta lehetőséggel, amelyet a Kárpát-medence természeti, gazdasági- és kulturális értékei teremtenek meg számunkra, és végre valóban fenntartható fejlődési pályára állítja Magyarországot.
9. Egy olyan országban szeretnék élni, ahol a közmédia független, és a kiegyensúlyozott tájékoztatás elvét minden percben szem előtt tartja.
10. Egy olyan országban szeretnék élni, ahol a bűnök nem maradnak következmények nélkül, és ahol a teljesítmény meghozza az eredményét.
+1. Egy olyan országban szeretnék élni, ahol a társadalmi hidegháborút a társadalmi kohézió váltja fel. Mert az a nép, amely önmagával háborúban áll, sosem jut előrébb, akárcsak a gazdasági fejlődésben azok, akik ölbe tett kézzel nézik, hogy minden harmadik honfitársuk a létminimumon vagy még rosszabb színvonalon éljen.
Azért dolgozom, hogy a fentiek a jövőben másként legyenek. Erre 2022-ben valós esély van.