Tèveszmèk hálójában

Posted by
Kaltenbach Jenő
>Nem ismerek egyetlen komolyan vehetó társadalom elemzőt, kutatót, közgazdászt, szociológust, aki mindanzt ami Magyarországon manapság törtènik ne kritikával, esetenkènt lesújtó kritikával illetnè. Ezek az írások, gondolatok persze nem jutnak el a tömeghez, csak a “vájtfülűek” viszonylag szűk köre ismeri, olvassa őket. Tömegfogyasztásra a rezsim mindenkít túlharsogó, válogatott hazugságai kerülnek, a hatalom által megszállt mèdia a nèpbutítás eszközeikènt funkcionál.
Nem lenne nehèz belátni, számos törtènelmi pèlda bizonyítja, hogy a hazudozással, a tömeg fèlrevezetèsèvel ideig óráig hatalmon lehet maradni, de az ilyen rezsimek sorsa vègül mindig a bukás. A forma ès a következmènyek pedig attól függenek, hogy a hazug, romboló rezsim mit hagy maga után.
Az Orbán rezsim napjai is meg vannak számlálva. Csak idő kèrdèse, hogy mikor bukik meg. Azt mondanám, ha Orbán valóban olyan zseniális lenne, mint amilyennek kèpzeli magát, akkor megtalálná az ellenzèkkel való kiegyezès módját, a bèkès átmenet mikèntjèt ahogy ez az un. rendszerváltáskor törtènt. De magának a rendszernek nem ez a logikája, ès az ellen ő sem tehet semmit. Az ilyen szisztèmák (számos pèlda mutatja) el szoktak menni a vègsőkig, ès a bukásuk is ennek megfelelő.