Mert a Fidesznek kell a kétharmad. Ha bűnözőkkel, akkor bűnözőkkel

Posted by

kolozsvaros.com
>Emlékszünk még Schmitt Pálra? Arra a kedves úrra, aki a köztársasági elnöki posztból bukott meg. Mert kiderült, hogy lopott – a plagizálás is lopás -, de legalább hazudott is. Merthogy helyből letagadta a lopást. Amikor bebizonyosodott a dolog, hogy hát az ország legfőbb közjogi méltósága tényleg lopós és hazudós, akkor nem ám méltatlanság miatt felmentették. Francokat! Nagy duzzogva lemondott, azt is azért, hogy ne szítson feszültséget a zemberek között. Jófejségből.
Na, azóta is mi fizetjük Plagibát? Mint a huzat. Aztán ott van a jóképességű Farkas Flórián. Elkummantotta a romák felzárkóztatására szánt pénzt? Simán. Azóta is ott ül a parlamentben? Amikor szavazni kell, biztosan. Mi fizetjük a mai napig? Hát ki más?
Boldog István neve sem ismeretlen. A fideszes képviselő ellen jelenleg is folyik az eljárás vesztegetés, korrupció és hasonló csacskaságok miatt. Első körben az ügyészség hat év letöltendőt ajánlott neki és kolléganőjének, ha beismerik a bűncselekményt. Nem fogadták el, az eljárás folytatódik.
Vagy gondolhatunk Simonka Györgyre is. És még hosszú listát lehetne írni ilyenekről. Ezek az emberek a mai napig kapják a fizetésüket közpénzből, bejárnak szavazni. Mert a Fidesznek kell a kétharmad. Ha bűnözőkkel, akkor bűnözőkkel.
Akkor már nem mindegy Völner négymilliója? Amúgy természetesen nem mindegy, és nem a négymillió, az egész történet nem mindegy.