Különös ország különös törvényei

Posted by
Donáth Anna
>Közel 4 millió forintos végkielégítést kap a hivatali vesztegetéssel – úgy tűnik, minden alappal – gyanúsított Völner Pál igazságügyi államtitkár, Varga Judit helyettese. Igen, a pénzt akkor is megtarthatja, ha végül jogerősen elítélik.
Persze ez neki aprópénz: a hírek szerint alkalmanként 2-5 millió forintot kapott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől, hogy a kéréseknek megfelelően döntsön arról, ki lehet önálló bírósági végrehajtó.
De azért elképesztő, hogy sikerült olyan törvényeket alkotni, amely alapján még az ilyen súlyos korrupciós ügybe belebukott államtitkárok is milliós végkielégítést kapnak az adófizetőktől. Nem meglepő, hogy a Fideszben így megy, hogy így jutalmazzák a rendszerhez való lojalitást. Emlékszünk, hogy Rácz Zsófia érdekében tudtak törvényt módosítani, hogy diploma nélkül “fiatalokért felelős” helyettes államtitkár lehessen.
Akkor itt a lehetőség, hogy Völner Pál korrupciós ügye után is jogszabályt módosítsanak: ne kaphasson végkielégítést az a kormánytag, akit büntetőügyben jogerősen elítélnek! Ha a fideszes többség nem hajlandó módosítani a végkielégítési szabályozást, egyértelműen beismerik, hogy még a bizonyítottan korrupt fideszeseknek is jár a jutalom!