Kis-színesek

Posted by

Radnai György

1. „Magyar vízummal fogták el Lukasenka bizalmi emberét Csehországban” – szól a hír. A magyar Külügyminisztérium „szerint Svájc nevében eljárva adták ki a vízumot, Bazanov pedig UEFA-meghívót is felmutatott. Pontosabban az okmányt „vízumképviselet keretében eljárva, Svájc nevében adta ki a területileg illetékes magyar konzulátus 2021. május 21-én”. Ez egyébként itt is azt jelenti, hogy Magyarország bírálta el a kérelmet” – szól a másik hír (szabadeurópa).
Szijjártó Péter még nem rendelte be a cseh hadügyminisztert leba@ásra…
2. Egy kegyeleti megemlékezésen „… ma ugyanolyan, Magyarország keresztény kultúráját, nemzeti örökségét, a magyarok jövőjét fenyegető erőszakos kihívásokkal kell szembenézni, mint 1944-ben” – mondta a híres csepeli birkózó Németh Szilárd és persze folytatta: „az új német koalíciós program aláírói nemcsak saját országukat, hanem egész Európát meg akarják változtatni, meg akarják alapítani az »új birodalmat«, az európai egyesült államokat, elvéve ezzel a nemzetállamok, így Magyarország szuverenitását is”.
Aztán Németh Szilárd jelentkezett az ATV GÉNIUSZ című műsorába, de kiderült: ez az utóbbi hír kacsa, amit később Szilárd azonnal bezabált.
3. Nagyjából nyolcvan ember(??) javaslatára a „bukott” polgármester, Sára Botond lesz Jámbor András ellenfele a jövő évi országgyűlési választásokon. Ezek szerint Kocsis Máté be@art. Valószínűleg nincs egyedül…