A Fidesz 2/3 biztosítékai

Posted by
Lendvai Ildikó
>2020. december: vádemelés Boldog István fideszes képviselő ellen. A vád: hivatali vesztegetések elfogadása uniós fejlesztési támogatások ügyében, közbeszerzési eljárásokban elkövetett bűncselekmények, lezsírozott projektek. Mindez egy általa irányított hálózat segítségével.
2021. február: vádemelés Simonka György fideszes képviselő ellen. A vád: uniós és magyar közpénzeket érintő költségvetési csalás. Mindez bűnszervezetben. Az ügyészség nyolc és fél évet javasol.
2021. december: kezdeményezik Völner Pál fideszes képviselő, igazságügyi államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését. A gyanú: hivatali vesztegetések elfogadása. Mindez bűnszervezetben.
Az ártatlanság vélelmét tiszteletben tartva is elképzelhetjük, hány hír szivároghatott (zúdulhatott) ki az üzemszerű disznóságokról, ha ezúttal az ügyészség nem tudta-akarta a szokásos módon eltussolni az ügyet.
Legalább két tanulság levonható:
1. A fideszes képviselőkben buzog a közösségi szellem. Csakis csapatban bűnöznek. Mindhárom esetben bűnszervezettel gyanúsítják őket. Jó szervezők, jó közösségi emberek, hiába.
2. Nyilván ugyanez a közösségi érzés mozgatja őket abban is, hogy eszük ágában sincs megválni szeretett frakciójuktól. Mandátumukról nem mondanak le – nem mondatják le őket. Sőt, egyiküket még a saját tárgyalásáról, a vádlottak padjáról is kikérte az Országgyűlés elnöke, hogy a szavazásnál meglegyen a kétharmad.
Ma három bűnöző,-legalábbis az ügyészség által annak tekintett ember- biztosítja a NER kétharmadát.
Stílusos. Zsák megtalálja a foltját, bűnös politika a bűnöző gombnyomóját. Így legalább nincs az a nagy minőségi különbség. Kvittek lettek.