A Völner-ügy félreértése

Posted by

 Elegem Van

>Völner elvtárs jó elvtárs volt, csak lebukott. Vicces, hogy pár hete maga Viktor tisztelte meg azzal, hogy vigyoroghatott mellette, amint Feri bátyánknak beígérte a nyolcvanast. Pedig Viktor már akkor tudta, hogy Völner kuka. A sajtó most kezdi feltárni az ügy hátterét, de még nem jutottak messzire. Nem olyan bonyolult ez, segítünk.

A végrehajtói állások limitáltak csakúgy, mint a közjegyzői posztok. Nem piaci alapon működnek, mint az ügyvédek, hanem jogszabályban meghatározott módon számuk bevésetett. Ugyanakkor ezek jó zsíros állások, amelyekből még – ügyes dinasztikus plánum esetén – az unoka is megél. Naná, hogy az ilyen kurrens helyek betöltésének lehetőségéért komoly harc bontakozik ki a versengők között. És az nyer, aki hajlandó áldozatot hozva megolajozni a döntéshozatal csikorgó kerekeit. Tiszta szimónia. Ebből is látszik, hogy keresztény kormányunk van, pénzért árulja az általa rögzített számú hivatalokat. Völnert pedig pechére Pálnak és nem Péternek keresztelték, így a megkeresésekre nem tudta azt mondani, mint az eredeti kőszikla: “Vesszen el a pénzed veled együtt, mert azt hitted, hogy az Isten ajándékát pénzen meg lehet venni…”. Völner tehát évekig adta szép csendben a végrehajtói állásokat kiegészítve csekélyke államtitkári alamizsnáját. Egy lehallgatási aláírás, egy végrehajtói állás… Ment szépen minden, mint az ágyba szarás.

voelner.jpg

Kérdések kérdése, hogy Jucus be lett-e vonva az üzletbe? Biztos nem, mert Jucustól az ilyesmi távol áll. Balatoni nyaralót sem vett CSOK-ra, meg a Kútvölgyi úti háza párszáz millás vételárát is úgy kalapozta össze a jogállamról tartott előadásaival, a Vár közterein való hegedüléssel és cirkuszban való labdazsonglőri fellépéseivel. Tehát Jucus ártatlan, mint az izé. És természetesen politikai felelőssége sincs, hiszen nem azért kapja a fizetését, hogy tudja mi folyik az általa irányított minisztériumban, amely ezentúl teljes joggal nevezhető Gazságügyi Minisztériumnak, hiszen Jucus és az ő Palija lekoptatta az „I”-t.

Megy a találgatás a lebukás okáról, sokan ünneplik Hadházyt (joggal), a végrehajtók állásainak fontosságára is rámutat a sajtó, de a lényeg még nem bújt elő. Szeptembertől egy új, kimondhatatlan nevű hivatalhoz kerültek például a végrehajtók. Korábban a Gazságügyhöz tartoztak, októbertől meg a Rogánhoz. Nem lenne elképzelhetetlen a NER-ben, ha az ármenet zökkenőjét látnánk az ügyben. Valamelyik csóri pályázó tejelt a Völnernek, de ő már nem tudta teljesedésbe vinni a bótot, mert már nem tartozott hozzá. Aki viszont elbukik pár tízmillát, az ilyenkor bevágja a durcit és borít. Megoldás lett volna, ha Tóni pasa nagylelkűen még engedi az utolsó Völner bizniszeket teljesedésbe menni, mielőtt átveszi ő az üzletet. De Tóni fiam mohó volt, és inkább bebuktatta a Völnert ezzel megmutatva, hogy ki az úr a házban. És a rozsdás bökőt a Viktor seggébe, ha nem volt benne ő is a buliba. Tóni nagyhatalmú, de Viktor nélkül vizesnyolcas. Tehát most vagy az van, hogy az öregedő, üzleti ügyekkel sosem foglalkozó Viktor elgaloppírozta magát, és nem sikerült csendben átvenni a szépen hozó kereskedést, vagy Tóni elkúrta, nem kicsit, nagyon. Majd meglátjuk.

Hanem a Tóni kezében kicsit sok lett mostanában a Halálcsillag. A propaganda, a kormányzati stratégia, most meg ez a kimondhatatlan nevű hivatal. Amely magába foglal egy sor érdekes területet, amelyből eddig egy sor szpáhi pénzelt. Szerencsejáték, koncesszió, dohány stb. Völner ügye egyértelmű üzenet a szpáhiknak, hogy ezen túl Tónin keresztül minden Viktoré. Nektek cimbik – Kósa, Lázár és valahány név a naptárban – kuss. Kell a pénz lóvéra. Valamiből a hülyegyerek vejnek is kell játszania az üzletembert Marbellán.

A témával egyáltalán foglalkozók tehát leragadnak a szokásos felszínkapargatásnál. Pedig elég nyíltan megírta valaki marbellai leveleiben a tutit: A NER-csicskáktól is vissza kellene venni az adományokat, Apu. Csak herdálják a pénzünket. Lölő bácsi egymilliárdos esküvőt rendez. A mi pénzünkből, Apu. Hova jut a világ? Ezek nagyon nyeregbe érzik magukat. Vedd vissza tőlük Apu, mert még beleharapnak az őket tápláló kézbe. A Lajos bácsival is lám, hogy jártál. Vitézy bácsi elkezdett panaszkodni, amiért elszedted tőle a cuccait, és ez jó, mert legalább a többiek is rájönnek, hogy a Nemzeti Szpáhizmus Rendszerében semmi sem az övék, csak a tiéd, Apu.”

A völNER ügyben nagyon esélyes, hogy ez történik, a kretén Pál csak áldozat. Felkészülnek a többiek. A magunk részéről csak egy javaslatunk lenne drága Vezénylő Tábornokom: a közjegyzőket se hagyd a Gazságügynél, abból is pénzelhetsz, meg a tönkretett benzinkutakat is átvehetnéd, apropó a Hernádi vagyona csekély befektetéssel – Polt aláírása – átvehető, Lázár dohánybiznisze sokkal jobb helyen van nálad, a hülye Kósa kaszinóit sem kellene meghagyni, neki úgyis ott van az a sok nigériai herceg bevételnek. Szóval az új hivatal mérje fel, hogy még milyen üzletek vannak a szpáhiaidnál, és vegye el őket. Nálad – Fénylő Csillagom – jobb helyen van. Az ilyen kutyákból, mint ez a völNER – akik nem értik az idők szent szavát – pedig elegem van.

elegemvan.blog