Varga Juditnak azonnal le kell mondania

Posted by
 Donáth Anna
“Július óta tudjuk, hogy Varga Judit igazságügyi miniszterként képtelen, vagy méginkább nem hajlandó ellátni feladatát, a titkosszolgálatok törvényes működésének felügyeletét. Kiderült, hogy az újságírók, aktivisták, üzletemberek lehallgatásának engedélyezését törvénytelenül, teljes egészében lepasszolta államtitkárának, Völner Pálnak.
Ma az is kiderült, hogy Varga Judit ezzel egy olyan politikus kezébe adta azt a döntést, hogy ki ellen vethetik be Magyarországon a Pegasus kémszoftvert, aki még Polt Péter ügyészsége szerint is korrupt, és folyamatosan milliós összegeket fogadott el készpénzben a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől.
Az igazságügyi minisztérium tisztviselőjére, a titkos lehallgatások engedélyezőjére a gyanú árnyéka sem vetülhet.
Ha a Bírósági Végrehajtói Kar le tudja fizetni Völnert, vajon kinek tett még „szívességet”? Engedélyezhette bárki lehallgatását kenőpénzért cserébe?
A ma napvilágot látott információk szerint Völner Pár nem elutasítana egy ilyen megkeresést, hanem mondana egy „megfelelő” összeget.
Völner Pál, a Fidesz 2022-es jelöltje lemondott. De van, aki még nem: Varga Judit igazságügyi miniszter, aki hagyta, hogy – törvénytelen módon – egy megvesztegethető államtitkára feleljen a lehallgatások engedélyezéséért. A miniszter nem csak képtelen ellátni feladatát és mással végezteti a lehallgatások engedélyeztetését, de saját minisztériumát és beosztottait is képtelen felügyelni.
Azonnal le kell mondania.”
A szerző a Momentum elnöke
Címkép: Varga Judit és Völner