Egyszer majd égzengés lesz és földindulás

Posted by
Föld S. Péter
>Várható volt, hogy előbb, vagy utóbb borul a bili. Völnert most beáldozták, de a többi urak még ott állnak egymás mellett, összeszorított fogakkal, behunyt szemmel.
Egymás tökét szorítják görcsösen.
Szépen ki van találva ez a rendszer, a Nemtelen Együttműködés Rendszere. Én nem mondom el, amit rólad tudok, cserébe te is hallgatsz arról, amit rólam tudsz. Sokat tudnak egymásról ezek a derék urak, túl sokat ahhoz, hogy megszólaljanak. Idővel persze lesz közöttük olyan, aki elszólja magát, mert úgy érzi, hogy a többiek bántották, méltánytalanul bántak vele, netán kimaradt valamiből.
De ez még odébb van, addig a titok, titok marad.
Az volt az eredendő bűn, amikor a hajdan volt FIDESZ-MDF székház eladásából származó pénz Orbán papa bányájaként kezdett új életet. Minden kérdés innen datálódik. Hogyan lett Polt Péter legfőbb ügyész? Miből telik Szijjártó Péternek 167 millió forintos kulipintyóra Dunakeszin? Jó, erre tudjuk a választ. Szülei spórolták össze, egy élet megfeszített munkájával. (Tanulság: az ember, mielőtt megszületik, gondosan válogassa meg, hogy kik lesznek a szülei.)
Hogy is volt anno azokkal a Gripenekkel? Kik azok, akik ki voltak tiltva az Egyesült Államokból?
Ez egy zártkörű klub, ahol mindenkinek van a másikról egy szaftos története. Ez a belépő a klubtagsághoz. Minél durvább a történet, annál gördülékenyebb a felvétel.
Egyszer biztosan eljön az igazság pillanata. Égzengés lesz és földindulás, amerre csak a szem ellát.
De most még összetartja őket a közös rettegés. A félelem attól, hogy kiderül az igazság. Lehet, hogy mi, ma élők, akkor már nem leszünk, de legalább gyerekeinknek, unokáinknak megadatik, hogy hazatérjenek valamelyik messzi országból.
Turistaként, természetesen. Rácsodálkoznak majd, hogy milyen csodás hely ez a Magyarország, és nem értik az őseiket: miért engedték, hogy szép szülőföldjük ilyen sokáig teli lehetett csúnyábbnál csúnyább történetekkel.