Megjött a kormány Mikulása

Posted by
Arató András
>Hurrá, megjött a JóKor karácsonyi száma, friss és hasznos információk nyugdíjasoknak. Feladó: a Magyar Államkincstár.
Lapozzuk együtt át azok kedvéért, akik még nem élvezhetik a hosszú munkásévek gyümölcsét, a boldog második gyermekkort.
A címlapon egy nagy fotó látható Gubás Gabiról, egy-egy kisebb Szíjjártóról, a mosolygós Nyunyókáról, továbbá egy pár gyermek gumicsizmáról.
Ha kinyitjuk, azonnal Botox Pál mutat ránk, bejelentve az ország működését.
A vezércikkben maga Orbán Viktor szólít meg, illusztrációként egy húsz kilóval korábbi fotó adja meg az esztétikus fílinget. Hangsúlyozza levelében, milyen fontos az oltakozás, továbbá visszaadja a baloldal (aki cserben hagyott) által elvett 13. havimat, és még hozzátesz nyolcvanat, szűk 10 pontban bemutatja, milyen jó az öregeknek az ő kormányrúdja alatt.
A következő két oldalon Gubás Gabi emberarcával ismerkedünk, aki Neil Armstrongot kérdezné, milyen titkok vannak a Holdon, továbbá a „Hogyan készült fel Dobrev Klárából” kérdésre válaszol: próbálta megkeresni az őt mozgató emberi motivációt, amik emberivé teszik, és örül, hogy fel tud nézni a férjére.
A Nemzet Fürkésze nem fért rá két oldalra, de megéri, mert így legalább megtudjuk, Márki-Zay csak úgy tud fütyülni, ahogy Gyurcsány táncol, vagyis fordítva, és másutt drága a rezsi, de nálunk nem, továbbá a Szíjjártó gyerekek már nagyon várják a Jézuskát.
Aztán jön Müller Cecília anyukájának sütireceptje, meg egy jó tanács: kerüljük a hagyományos üdvözlési formákat.
Van még a zöld út, amin Magyarország jár, Istenesnek, legyen bárki is ő, az egész családja óvja a környezetet, továbbá Egerszegi Krisztina az Úszó Nemzeti Program nagykövete lett.
És ezt én ingyen kaptam.
Vagyis majdnem. Került postázással együtt mondjuk háromszázba darabja, két és fél millió címzett, hozzáadva az alkotmányos, pontosabban az alaptörvényes költségeket, kijön az egész egy-másfél milliárdból, bagatell. Semmiség, ebből a pénzből alig százötvenezer ingyenes covid-tesztet lehetne elvégezni, az meg ki a f…nak kell.