Egyrészt Márki-Zay nyerhet, másrészt ez nem biztos

Posted by

Rőfös Géza

>Török Gábor újra csúcsformában elemez. A Nagy Elemző karácsony előtt előkerült, és elképesztő dolgokat állapított meg: Karácsony Gergely visszalépése óriási kudarc volt, Orbán Viktor = Fidesz, és Márki-Zay Gyurcsány embere is, meg nem is.
Tudja-e az Olvasó, hogy ki fogja megnyerni a 2022-es parlamenti választásokat? Nos, eláruljuk a helyes megfejtést: Aki a választók többségének a támogatását elnyeri. Bizony! Döbbenetes, de mégis igaz! Ha Ön jól tippelt, máris rendelheti „politikai elemző” esetleg „stratégiai tanácsadó” feliratú névjegykártyáját. Csak ne felejtse el ráíratni a hátuljára óriási betűkkel: FÜGGETLEN. Ez kölcsönzi majd Önnek észvesztő sebességgel beinduló karrierje során az igazi hitelességet.

Ha kételkedik benne, hogy ez az életpálya stabil egzisztenciát, sőt, elismert és köztiszteletben álló társadalmi státuszt is kölcsönöz, ajánljuk figyelmébe a Kutyaütés Koronázatlan Királyát, a Semmirekellés Akadémia Örökös tagját: TÖRÖK GÁBORT.

Facebook Török Gábor

 

Akit egy kicsit is foglalkoztat a magyar közélet, akarva-akaratlanul is kénytelen tudomásul venni ennek a rendkívül tehetséges sarlatánnak a létezését. Bosszantó jelentéktelensége ellenére olyan kényelmetlenül megkerülhetetlen jelensége a hazai politikának, mint a kutyagumi, ami mindig ott van a kapu mellett, mégis újra és újra belelépünk. Igazán sokat nem bosszankodunk, mert tudjuk, hogy ahol kutya van, ott kutyagumi is lesz. Tudomásul kell vennünk a vele járó salakanyagot is. De nem hiányozna, ha holnaptól már nem lenne ott.
Szerintünk az úgynevezett Független Politikai Elemző, mint kategória Magyarországon nem létezik. Ha meg igen, senkit nem érdekel. Érdemes tudomásul venni, hogy az el nem kötelezettek legfeljebb a saját fejükben tudnak függetlenek maradni. Abban a pillanatban, hogy bármely szereplőről kicsit is kritikus hangvételben nyilatkoznak (vagy éppen ellenkezőleg: dicsérettel illetnek valamely politikai manővert), az ellenkező oldal automatikusan rásüti a kollaboráns bélyeget. Aki tehát fenntarthatóvá kívánja tenni a brandet, kénytelen olyan simulékony, semmitmondó stratégia szerint kommunikálni, hogy senki meg ne sértődjön. Egyúttal kellő számú szakkifejezést használva mégis a Tudomány Fehér Köntösébe öltöztetett mondanivalója úgy tűnjön, mintha mégiscsak elemzett volna valamit. Ebből aztán a közepesen tehetségtelen politikusok úgy érezhetik, érdemes a „szakembert” méregdrága költségen felfogadni „tanácsadónak”, aki az ebből származó elkerülhetetlen kudarcot is olyan szépen meg fogja magyarázni az együgyű kliensének, hogy az még meg is köszöni majd a „szolgáltatást”.

 

Forrás: VS

 

Ennek az életpályának az ereje teljében lévő példaképe, Török „Elemez” Gábor interjút adott a Magyar Hang nevű hetilapnak. A téma: ki nyeri a soron következő parlamenti választást? Az interjú pikantériája, hogy a “fizetős tartalmak között van tehát az Olvasó a cikk végére érve azt érezheti, hogy őt itt bizony átvágták. Bár aki Török Gábor elemzésért pénzt ad, az majdnem olyan hülye, mint Vona Gábor és Simicska Lajos bármelyik politikus és potentát, aki az elmúlt 20 évben felbérelte tanácsadónak. Mi ilyen hülyék voltunk, de csakis drága Olvasóink kedvéért. Elolvastuk, és összefoglaljuk az „elemzést”, hogy Önnek már ne kelljen.

„Pokol Béla tanár úr mondogatta, hogy a politika megértéséhez néha ki kell menni a bogarak közé. Persze figyelni kell arra – teszem hozzá –, hogy a megfigyelés közben ne váljunk magunk is bogárrá.”

- „Mennyire tekinthető Gyurcsány emberének Márki-Zay Péter, ahogyan ezt a Fidesz-propaganda sulykolja?

- Erre csak egyrészt-másrészt válasz adható.”

(forrás: hang.hu)

Török Gábor kiment a bogarak közé, és elhozta nekünk a titkokat. Sőt, meg is fejtette őket! Ugyanakkor a már védjegyévé vált angolnasikamlós semmitmondáshoz is ragaszkodik, így bárhogy is alakulnak majd az események, neki lesz igaza. KAPASZKODJANAK MEG, MOST OLYANOKAT TUDHATNAK MEG, AMI EDDIG CSAK A LEGBELSŐBB KÖRÖKBEN VOLT TUDHATÓ.

Az ellenzék nem csinál semmit, vagy ha mégis, azt nagyon ügyesen álcázza,
Márki-Zay vezeti majd a csapatot, ha elbuknak, az az ő bukása is lesz,
A hódmezővásárhelyi polgármester egyrészt Gyurcsány embere, másrészt nem,
A DK nélkül nincs ellenzéki kormány, ugyanakkor az ellenzék nélkül nincs DK-kormány,
Márki-Zay pont olyan meggondolatlan balf*sz, mint amilyennek tűnik, még saját emberei is elszabadult hajóágyúként tekintenek rá,
Kérdés, hogy talál-e rajta fogást a Fidesz (megsúgjuk: igen),
Orbán Viktor = Fidesz,
Karácsony Gergely visszalépése kudarc.

Tényleg ennyi, nem több. És ezt nem évek, hanem évtizedek óta csinálja. Megemeljük a kalapunkat előtte: a félművelt, sznob baloldal a tenyerén hordozza, és sosem kell kockázatot vállalnia. Csak nehogy véletlenül egyszer valami komoly helyzetben is megkérdezze őt bárki, mit kéne tenni. Bár a választ sejtjük: EGYRÉSZT SEMMIT, MÁSRÉSZT VALAMIT.

hang.hu/ kontra.hu