Nem szűnik meg az Euronews magyar adása 

Posted by
Euronews

>A Magyar Telekom tévés szolgáltatásának előfizetői kedden azt a tájékoztatást kapták, hogy „december 15-étől az Euronews csatorna magyar adása megszűnik, helyette az angol nyelvű adás lesz elérhető”. Az Euronews magyar adásának igazgatója, Kert Attila erre reagálva közölte: a hírcsatorna magyar adása egyáltalán nem szűnik meg.
“Ahogy azt korábban többször is elmondtuk, nézőink továbbra is változatlan formában elérhetik Európa és a világ legfontosabb híreit televízión és online egyaránt. A Magyar Telekom tájékoztatása szerint a nézők által lefotózott pop up üzenet technikai hiba folytán kerül csak ki a képernyőkre, az egy korábban kiküldött üzenet, amit nem tudtak visszavonni.”
November 12-én már egyszer megjelent az a hír a sat-tv-radio nevű oldalon, hogy november 30-án leáll a magyar nyelvű adás. Akkor a Media1 portálnak Caroline Philips, az Euronews médiakapcsolati vezetője cáfolta a hírt. Mint mondta, „az EU-támogatások csökkentése miatt az Euronewsnak valóban felül kellett vizsgálnia a folyamatait, és bizonyos, EU-finanszírozású projektjeit, például a magyar adást, de az Euronews a magyar adás fontosságára tekintettel úgy döntött, hogy az uniós támogatások csökkenése ellenére is tovább működtetik azt”.
A jövő évben várható egy kisebb technikai átalakítás, de ez szintén nem a magyar tévéadás megszűnését jelenti – közölte Kert Attila.
A Media1 egy hete azt írta, hogy úgy tudják, az Euronews az eddigi műholdas terjesztésről átáll arra, hogy más technológiával, digitális úton, közvetlenül juttatja el a programjának jelfolyamát a kábelszolgáltatóknak. De a műholdas adást csak akkor kapcsolják majd le, ha már minden kábelszolgáltatóhoz eljutott közvetlenül a digitális jel.

Címkép: Az Euronews lyoni vezérlője   –   Szerzői jogok  Euronews S.A.