Illemtan klubtagoknak

Posted by
Kaltenbach Jenő
>Szíjjártó a fidesz-magyarok külügyére azzal vádol néhány EU-nagykövetséget, hogy azok kormányellenes cikkeket finanszíroznak.
Petike úgy tesz mintha nem értené (persze nagyon is érti, csak azt reméli hogy a szerény bites fideszesek nem), hogy már mintegy tizenhat éve tagja vagyunk egy értékközösségnek, egy “elitklubnak”, ahol nem illik összevissza hazudni, folyton háborús retorikát folytatni, egymást lejáratni, a markunkat tartani és aztán leszarni azt, amièrt a pénzt kapjuk. Továbbá nem illik a pénz egy részét ellopni sem.
Ha most az EU egy brit elit klub, mondjuk a “Gentlemen’s Club” lenne, akkor ott sem szabadna gentlemanhoz méltatlan, tahó módra viselkedni, böfögni az asztalnál étkezés közben, és ellopni az ezüst eszcájgot. Ezért ott az ilyent úgy kivágnák mint azt a bizonyos macskát…
Petikééknek óriási mázlijuk van, hogy ez az elitklub végtelenül türelmes, nem alkalmaz ilyen drasztikus szankciókat, de azt a jogát azért végképp nem lehet elvitatni, hogy legalább finomabb módszerekkel igyekszik rávenni a tagokat, hogy viselkedjenek egy klubtaghoz méltó módon, és tartsák be a klub szabályait.