Márki-Zay és a diplomaták

Posted by

Információ
>Úgy tűnik, Európa is érzékeli, hogy lehetséges az Orbán-rendszer bukása, erre utalhat, hogy csütörtökön újabb, magyarországon akkreditált nagykövetek szerveztek nagyköveti találkozót az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjével,
Márki-Zay Péterrel.

A korrupció elleni küzdelemről, az elszámoltatásról, a választási csalások megakadályozásáról, valamint Magyarország európai elkötelezettségéről is szó volt a találkozón, amelyet Ronan Gargan Budapestre akkreditált ír nagykövet szervezett. A megbeszélésen emellett a határon túli magyarok helyzete is szóba került. A meghívottak között volt Románia, Szlovákia, Svédország, Dánia, Litvánia, Lettország, Portugália és Görögország nagykövete. A megbeszélésre azt követően került sor, hogy a múlt héten Marc Dillard amerikai ügyvivő meghívására vett részt Márki-Zay Péter egy nagyköveti találkozón Budapesten, Paul Fox brit nagykövet pedig Hódmezővásárhelyre látogatott.

Márki-Zay a találkozót úgy kommentálta Facebook-oldalán: „A korrupció elleni küzdelemről, az elszámoltatásról, a választási csalások megakadályozásáról, valamint Magyarország európai elkötelezettségéről is szó volt. MEG KELL ÁLLÍTANI A KORRUPCIÓT.” Az Orbán-rezsim elleni nemzetközi diplomáciai felbátorodást szintén jelzi, hogy múlt héten Marc Dillard amerikai ügyvivő is meghívta Márki-Zayt egy nagyköveti találkozóra Budapesten, Paul Fox brit nagykövet pedig külön ellátogatott hozzá Hódmezővásárhelyre.