Az MTI külpolitikai rovatának további munkatársait bocsátották el

Posted by

A Media1 információi szerint a közmédiához (Duna Médiaszolgáltató Zrt.) tartozó MTI vezetői behívatták tegnapra, azaz szerdára az MTI Külpolitika rovatának több munkatársát, és közülük három fővel közölték, hogy – a napokban már elbocsátottakon túl – velük is felbontják a munkaszerződésüket. Az elbocsátásokkor a vezetőség átszervezésre hivatkozott, holott az MTI Sajtószakszervezet néhány nappal ezelőtt egy levélben már szóvá tette Dobos Menyhértnél, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatójánál, hogy az MTI átszervezésének bejelentésekor még azt ígérte, hogy nem kerül sor elbocsátásokra. A Media1 több, egymástól független forrása is megerősítette, hogy távozni kényszerül a szerdai behívása után:
Szekeres Katalin, Wágner György, Harsányi György.
A távozók régóta munkatársai voltak már az állami hírügynökség külpolitikai szerkesztőségének. 2+3 fő már pár napja ment vagy menni kényszerült az MTI Külpolról.
Mint arról elsőként a Media1 beszámolt kedden, a napokban először két munkatársat, Füsi Piroskát és Pietsch Judit az állami hírügynökség már elbocsátott. Az elbocsátások hatására, szolidaritásból három fő, Pietsch Lajos, Petky József és Garzó Ferenc maga mondott fel – ők egyébként régi „motorosnak” számítottak már a Magyar Távirati Irodánál.