Vírusidő

Posted by
Iván Gizella
>Ne nyúlj hozzá, mosd meg a kezed, tedd fel a maszkot, ne szállj be a liftbe, már vannak bent, állj távolabb tőlük, lássam csak, jól tetted fel a maszkot? Azt már összefogdosták, ne vedd el, mondtam, hogy maradj le a tömegtől, nem tudsz úgy felszállni, hogy nem fogod meg a kapaszkodót? Hallottad, ma is mennyien haltak meg? S a sokezer fertőzött? Ki tudja, melyik áll melléd a villamoson. Tudod te, hogy az oltás nem véd meg a fertőzéstől? Tényleg nem tudod, hogy te is fertőzhetsz? Nincsenek tüneteid? Akkor mitől piros a szemed? Van nálad zsebkendő?
Hallottad, hogy a laborunkban teljes zárlat van? Nem, nem foglaltam le az idei téli vakációt. Nem is fogom, miért? Még képes vagy kérdezni? Na jobb, ha egy szót sem szólsz.
Na mondtam én, ne menj sehová, már köhögsz is. Nem hiszem el, hogy mindig nekem van igazam. Hogy nem a vírus miatt? Akkor mi? Jó, lehet nem koronáztak meg, de a vírus az vírus. Az influenza oltást beadattad már magadnak? Tudod, hogy az kevés? A tüdőgyulladás ellenit is kérd az orvostól. Voltál ma levegőn? Mennyit sétáltál? Mennyi D vitamint szedsz? Nem megmondtam, hogy a dupláját kell? Ja és akkor ott van a C, B, meg a cink. Ne háríts, ne háríts, tedd amit mondok!
Vettél gyümölcsöt? Ne csak banánt zabálj, a citromot és narancsot tömd magadba. Alma? Ugyan, azt mondják, nem sokat ér. Retek, meg a torma is legyen az étlapodon. Hidd el nekem, nem húst kell mindig enni. Na és teázz kérlek, tegyél bele gyömbért, meg mézet. Ne törődj azzal, hogy cukros vagy, a természetgyógyászom megmondta, mézet kell enni. Minden nap, egy kanállal. Mekkora kanállal? Mindig tudsz valami olyat kérdezni, amivel csak felidegesítesz. Mi vagyok én, politikus, hogy mindenre tudjam a választ?
Azt hallottad, hogy még a miniszterek között is van fertőzött? Ja, az ellenzékről ne is beszéljek. Miért ne? Mert most nem illik. Akár hibáznak, akár nem, megmondták, most csendes pihenő van. Semmi kritika, semmi bántás. Le kell nyugodni, mert csak most forralják a vizet, amiben majd a kőleves fő. Majd, ha tálalnak, akkor lehet kritizálni. Már megint éhes vagy? A fene a jó dolgodat!
Próbálj meg inkább lefogyni, olvastam, hogy a kövér emberek hamarabb halnak meg. Depressziós vagy? Mi a fenétől, mikor mindent megcsinálok helyetted, neked még gondolkodni sem kell.