Keresztben lenyeli

Posted by
Gellért András
>Ilyen sebeket még a krokodilok sem tudnak ejteni, pedig azok rendesen megkínozzák a prédát. Elkapják, lehúzzák a mélybe, jön a halálforgás, a szerencsétlen áldozat ilyenkor már csak a megváltó halált várja, a hüllő azonban még forgatja, tépi, dobálja a szerencsétlent, mennek le az iszap felé, fogy a levegő, több tonnányi erővel összezár a fogsor, újabb fájdalmas roppanás, porlik a csont, szakad a hús, az ín, végül a kiszemelt élőlényt hosszában, vagy keresztben lenyeli.
Hetedik éve vezetem ezt a rehabilitációs intézetet, ahol hasonlóan kegyetlen támadások áldozatait kezeljük. A legtöbbjük szinte emberi roncs amikor bekerül hozzánk, tudom, szörnyen hangzik ez éppen tőlem, de naponta hallom a panaszaikat, velük együtt újra és újra átélem a traumáikat. Számukra nem létezik megnyugvás. Sokan azért könyörögnek, adjak fegyvert a kezükbe, csak hogy bosszút álljanak, vagy ha azt nem, akkor legalább magukkal végezhessenek.
Megértem őket, de mégsem lehetek a bűntársuk. Jelenleg száztizenhét ápoltunk van, de naponta érkezik hozzánk a mentő segítségre szorulókkal, ugyanakkor arra is számtalan példa van, hogy a traumatizált emberek, az úgynevezett “értékközpontú kapcsolatok” áldozatai utolsó erejükkel maguk kopogtatnak kórházunk ajtaján.
Aznap este én voltam ügyeletben, így a felvételét is magam intéztem. A külseje elhanyagolt volt, ruházata koszos és hiányos. Cipő nélkül érkezett. November elején. Alkoholt nem éreztem a leheletén. Napokig meg sem szólalt, csak feküdt az ágyon és a plafont bámulta. Nem kért se enni, se inni. Nekem úgy tűnt, egyszerűen csak meg akar halni.
Mivel az addig alkalmaztott terápia hatástalannak tűnt, át akartam térni a gyógyszeres kezelésére, ám váratlanul megszólalt. Mondandója nem lepett meg, sok ezer ehhez hasonló történetet hallottam az elmúlt években. Ezért is írtam meg az immár tizedik kiadásban, a nemzetközi piacon is megjelenő listavezető könyvemet, hogy segítsek az áldozatoknak a túlélésben, a rehabilitációban. Valójában minden eset ugyanolyan. Meseszerűen kezdődik, és horror lesz a vége.
November Man (a diszkréció miatt nevezem így) egy üzleti megbeszélés pillanatnyi szünetében, a felkapott pesti fine dining bisztróban, a mosdó előtti szűk térben futott össze először November Lady-vel (bírósági pereket elkerülendő kapja ezt a nevet), majd a varázslatosan sikerült véletlen találkozást másnap már egy tudatos randevú követte. Gyertyafényes, száznegyvenhétezer forintos vacsorát költöttek el a városra káprázatos panorámát kínáló étteremben, November Man fizetett, ezt követően órákig borozgattak Badacsony kedvenc borászának borbutikjában (ott is páciensem állta a kilencvenezres számlát), közben az őrülten erotikus November Lady, mélyen November Man szemébe nézve, látszólag felszínes kérdésekkel érdeklődött partnere életkörülményei iránt. Hol él (házban, vagy lakótelepi panelban?) van-e felesége, eddig hány volt, akar-e még, gyerek, munkahely, így szépen sorban. November Lady gyakorlott kérdező, mondanám, profi HR-es, mert két testes, markáns savgerincű cabernet között eredményesen feltérképezte November Man vagyoni és magánéleti hátterét. Mire a desszert utolsó falatkája is eltűnt hófehér fogai között, November Man mást sem akart jobban az életben, mint ezt a kívánatos szájat, és November Lady testét. November Lady, mert hát ugye úrhölgy, nem adta meg magát aznap, csak másnap, de addigra November Man behálózása megtörtént, a mesterterv tökéletesen működött.
A következő hónapok a mennyország illúziójával ajándékozták meg páciensemet, aki hálája jeléül körbeutazta a világot November Lady-vel, nem maradhatott ki a luxusjachtozás, Dubai, Vegas, Párizs és még ki tudja hány izgalmas szeglete a világnak. Ezt követően November Lady jelét adta annak, szeretné, ha páciensem ráíratná a budai villáját, valamint balatonparti nyaralóját. Ráíratta. Pár hétnyi fergeteges szexuális és érzelmi tombolást követően November Lady felvetette, mi lenne akkor, ha November Man a cégeinek tulajdonjogát is átadná neki, ám szerencsére ekkor megszólalt a belső vészvillogó (mi szakemberek nevezzük így) és November Man nemet mondott. A tragédia utolsó felvonása kezdődött ekkor.
November Lady közölte, köztük mindennek vége, keressen magának más kurvát, mert neki elege van, megrendült a bizalma, már nem érzi a hatalom erejét nála, nincs szüksége egy tutyimutyi apától fogant tutyimutyi gyerekre, számára nem férfi az, aki nem képes önzetlenségre és nem ad meg mindent a nőnek. A jövőben többé ne is keresse, mert a hozzá hasonló alakokat keresztben lenyeli.
November Man csak egy a sok lerágott, majd kiköpött férfi közül. De örüljön, vigasztaltam a rendelőben, mert maga még viszonylag egészen jól megúszta. Egy okos bestia összeroppantotta, lenyelte, de életben hagyta. Mázlista.
A fotó csupán illusztráció / Life.hu