Benzinárplafonnal csábítja a Fidesz a szavazókat

Posted by

A Hungarian Spectrum írásának magyar változata
BaloghS. Éva
A mai posztot a G7-ben ma megjelent hír ihlette, amely “az energiaválság első magyar áldozatáról”, a JAS Budapest Powerről szól, amely nem tudja ellátni ügyfeleit árammal. A JAS ugyanis nem vásárolta meg, illetve nem vállalta, hogy időben megveszi a szükséges mennyiségű áramot, amíg az árak alacsonyak voltak. Fogyasztóinak pedig fix árat ígért, amit az energiaárak emelkedése miatt nem tudott teljesíteni. Bár eddig csak a JAS állt csődközeli helyzetben, az elmúlt hetekben a G7 más vállalatairól is hallottam, hogy hasonló problémákkal küzdenek.
A benzinkút-tulajdonosok helyzete is súlyos. A 95-oktános benzinre és a gázolajra vonatkozó hivatalos árplafonok bevezetése eltörölte a benzinkútüzemeltetők nyereségét. Csak tegnap óta újabb öt forinttal emelkedett a benzin literenkénti nagykereskedelmi ára, ami elég nagynak számít ahhoz, hogy a legjobb körülmények között is alacsony haszonkulccsal dolgozó töltőállomások veszteséges vállalkozássá váljanak.

A tulajdonosok szörnyen szorult helyzetben vannak. Az üzemanyagárak befagyasztásával a kormány a kis benzinkút-tulajdonosokat tönkreteheti, mert egyszerűen nem tudják rövid- és középtávon veszteségesen fenntartani a működésüket. A 24.hu kiszámolta, hogy a benzinárak három hónapra történő befagyasztása 39,5 milliárd forintjába kerül a jelenleg működő 2106 benzinkút tulajdonosainak. Persze, ha, ugye, a benzin és a gázolaj ára nem emelkedik tovább.

Pápai Gábor rajza a Népszavában

Mi a megoldás? Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázatot ír ki olyan cégek számára, amelyek átvennék a pénzügyi nehézségekkel küzdő benzinkutak üzemeltetését. Legalább egy pályázó már van. “A MOL szívesen átveszi a díjbefagyasztás miatt bajba került benzinkutak üzemeltetését – jelentette tegnap a Telex. A MOL-nak már 648 benzinkútja van az országban, és rendelkeznie kell a forrásokkal ahhoz, hogy átvészelje az árkorlátozást, és eközben bővítse benzinkút-franchise-ját. Feltételezem azt is, hogy erősen ösztönözték a jelentkezésre.

Orbán Viktor pár éve jelentős terhet rótt munkalovára, a MOL-ra, amikor meggyőzte (kényszerítette?), valamint a Richtert, hogy egy 302 milliárd forintos alapítvány létrehozásával támogassa az egyetemek egy részének “privatizációját”. Az alapítvány 2019-ben, a két konszern első osztalékfizetéseinek idején jól járt. A MOL és a Richter 13,6 milliárd euró értékű osztalékoz fizetett. 2020-ban azonban a MOL az alacsony olajárak és a világjárvány okozta bizonytalanságra hivatkozva bejelentette, hogy nem fizet osztalékot, a Richter pedig 30%-kal kevesebb osztalékot adott a részvényeseknek. A MOL 2021 nyarán nyolcmilliárd forintot, a Richter pedig négymilliárd forintot utalt át. De “ha a MOL az idei üzemanyagár befagyasztása miatt 2022-ben nem fizet osztalékot, akkor az alapítványnak három éven belül másodszor kell majd a tartalékaiból finanszíroznia a Corvinus Egyetemet. A Corvinus költségvetésének egyharmada az alapítványtól származik”.

Az Equilor Befektetési Zrt. korábban úgy becsülte, hogy a MOL akár 60 milliárd forintot is veszíthet az üzemanyagárak befagyasztása miatt.

Márki-Zay Péter a Blikknek adott tegnapi interjújában egyértelművé tette álláspontját a közüzemi árakba való beavatkozás gyakorlatáról. Érdemes idézni a megfelelő passzusokat az Orbán-kormány benzinár-korlátozással kapcsolatos döntéséről. “Vannak olyan szokatlan intézkedések, amelyeket egy piacgazdaságban nehéz indokolni, de hosszú távon hihetetlenül károsnak tartom, ha az állam felelőtlenül akar beavatkozni a piaci folyamatokba”. Ehelyett alkalmazkodni kellene az áringadozásokhoz. Felidézte, hogy az Egyesült Államokban, amikor a benzinárak megduplázódtak, az emberek kisebb vagy hibrid autókat kezdtek vásárolni, és telekocsikat használtak, ami csökkentette a benzinfogyasztást, valamint az egyének kiadásait. Hozzá kell tennem, hogy a fuvarmegosztás ösztönzése érdekében a szülőföldemen, Connecticut államban az egynél több utast szállító autókat azzal jutalmazták, hogy a főutakon gyorsforgalmi sávot jelöltek ki számukra. Ez egy józan reakció az olaj- és benzinárak nagymértékű emelkedésére.

Ugyanebben az interjúban szóba kerültek a közüzemi díjak is, amelyeket az Orbán-kormány 2012-2013-ban maximált, ami helyreállította a rezsim lankadó népszerűségét. Az MZP szerint “a Fidesz csökkentései fenntarthatatlanok. A világpiaci árakat nem lehet megállítani a határon. A megoldás a szigetelés, a megújuló energia, az energiahatékonyság”.

Ez a teljesen ésszerű álláspont természetesen támadási muníciót ad a kormányoldalnak. A támadások már november 15-én elkezdődtek az Origónál, és azóta is tartanak. Csak ma a Magyar Nemzetben jelent meg egy cikk, amely emlékeztetett arra, hogy az MZP “kommunistának nevezte azt az intézkedést, amely háztartások százezreit segíti”. A cikk felidézte továbbá, hogy korábban, az MZP mozgalmát megalapító Mindenki Magyarország Mozgalom első gyűlésén azt mondta: “Micsoda hülyeség a közüzemi díjakat csökkenteni. Lehet úgy is csökkenteni a számlákat, hogy kevesebb vizet használunk, kevesebb áramot használunk, kevesebb gázt használunk”. Ez a Magyar Nemzet újságírói szerint elfogadhatatlan álláspont, annak ellenére, hogy a takarékosság felé való elmozdulás már legalább egy évtizede tart. Az új WC-k kevesebb vizet használnak, a mosogatógépek is, és az új csapok lehetővé teszik, hogy kevesebb vizet használjunk. A benzinnel működő autók sokkal jobb futásteljesítményt érnek el, és az autógyártók egyre inkább átállnak az elektromos járművekre. És még sorolhatnánk.

Az Orbán-kormány az elmúlt tíz évben a közüzemi árak mesterséges alacsonyan tartásával csak annyit ért el, hogy elszegényítette a közműszolgáltatókat, amelyek ennek következtében nem tudják korszerűsíteni létesítményeiket és szolgáltatásaikat. Az Orbán-kormány gondoskodik arról, hogy népszerűségét mindig valaki más fizesse meg: a bankok, egyes multik, a közelmúltig az orvosok, a tanárok, egészen a szerény benzinkutasokig. Eközben a lakosság egyre nagyobb része él a szegénységi küszöb alatt.

2021. november 18.
Balogh S. Éva blogbejegyzései magyarul is megjelennek a https://ujnepszabadsag.com/ oldalon.