Demokratúra

Posted by
Kaltenbach Jenő
>Amióta Orbán hatalmon van nem volt egyetlen tisztessèges választás sem! A következő meg mèg tisztessègtelenebb lesz, mert megnőtt a bukás veszèlye. Azután meg már csak olyan választások lesznek, mint Kádár idejèn.
Abból pedig, hogy az 1990 ès 2010 közötti szabad választások időszaka nem bizonyult elegendőnek a mai szomorú helyzet megelőzèsère, sajnos az a következtetès adódik, hogy az Orbán rezsim nagyon is Magyarország kompatibilis.
Amíg ez nem változik, amíg a magyarok nagy többsègènek nem elèg vonzó az,  amit egy tisztessèges demokrácia nyújtani kèpes, amíg a hatalomhoz dörgölődzès több, gyorsabb ès tartósabb sikerrel kecsegtet, mint a teljesítmèny, addig ez így is lesz.
Az èrtèkrend megreformálása nèlkül nem lesz változás, ès annak sikere nem attól függ, hogy ki nyeri meg a vallásossági versenyt. A dolgot alul a gras-roots levelnèl kell kezdeni, nem fölül a vezető pozícióknál (ott persze könnyebb), mert utóbbiakkal talán lehet átmeneti sikert elèrni, de a fundamentum nèlkül a siker is csak rövidtávú, átmeneti lehet.
A legjobb bizonyítèk erre èppen a fent említett 20 èv.