Tele a gatya a Fidesznél, legalizált lesz a választási csalás?

Posted by

kommentalom
>Tegnap elfogadásra került törvénycsomag szerint ezen túl nem nézi a törvény, hogy a bejelentett lakcímen él e az állampolgár. És nem büntetendő az sem, ha valaki ilyen fiktív lakcím létrehozásában aszisztál (kvázi 450 embert is bejelenthet a lakásába). Hurrá! Legális lett a választási csalás!
Ismertek ugye azok a történetek, ha máshonnan nem is, a nem királyi TV csatornák műsoraiból, hogy a választások előtt hogy-hogy nem, főleg a keleti határszáli falvak lakossága ugrásszerűen megnő. Főleg Ukrajnából jelentkeznek be egy-egy (akár üres telekre) lakcímre több tízen, nem egyszer több százan. Aztán kis és nagyobb buszokkal utaztatták az újdonsült polgárokat a szavazás napján Magyarországra – szavazni. Nos eddig ez nem volt éppen törvényes, de az is igaz, felelőségrevonásokról, voksok törléséről sem volt semmi hír. Nem is csoda, hiszen ez csak a Fidesz által bevezetett honosított külföldön élő magyar állampolgárok szavazójoga óta lett népszokás.

Indulhat a voksturizmus, 47 településen jön időközi választás ősszel - Infostart.hu
Mostantól azonban immáron (így alig fél évvel a választások előtt) elhárult az akadály a legális voksturizmus elől. Megnyílt az út az előtt, hogy ne csak a listás eredményeket fordíthassa a Fidesz a külhoni szavazók segedelmével, hanem egyéni helyeket is el tudjon vinni a szavazataik segítségével. Mert abban nem lehet senkinek kétsége, hogy csak azokat hozzák át voksolni, akik a jelenlegi kormánypártra húzzák az ikszet.

De most komolyan: Ilyen szinten beszartak a Fidesz vezérkaránál, hogy ennyire nyilvánvaló humbug kell ahhoz, hogy egyéni helyeket vigyenek? Persze no, alapja akár lehet is, ha az önkormányzati választások eredményét nézzük. A fővárost (egyéniben) jó eséllyel már nem húzhatja be fix nyertesnek Orbán, és jó esély van nem kevés vidéki körzet bebukására is. Arra meg ne is számítsunk, hogy a hatron túlról érkezőknek lenne annyi becsületük, hogy vagy nem szavaznak a Fideszre – miért is tennék, az ellenzék nem támogatja a korlátlan határon túli pénzszórást – vagy pedig, hogy nem jönnek át szavazni. Az a párszáz hrivnya jól jön a szűk családi költségvetésnek…

egyujvilag