Nulla, azaz nulla hazafias sportközpont épült

Posted by

HVG információ
>Három éve működniük kellene a „hazafias szempontból fontos” sportokat oktató intézményeknek, s noha az alapkőletételek nagy csinnadrattával lezajlottak, még az érintett önkormányzatok sincsenek képben, mi a helyzet az építkezésekkel.
Legalább nyolc – időben egyre kijjebb és kijjebb tolódó – határidőt szabott a kormány 2016 után a hazafias nevelés szellemi táptalajául szánt Nemzeti alaptanterv befejezésére, mire 2020 tavaszán bemutatta a még csak nem is új, inkább csak átdolgozott verziót. Idén őszre ehhez mérhető vagy még nagyobb csúszás látszik a hasonló szellemű pallérozódás gyakorlati oldalán is: a 2017-ben még nemzeti lőtérprogramként beharangozott projekt első ütemében kitűzött negyven honvédelmi sportközpontból tizenhatnak már 2018-ra fel kellett volna épülnie.
Ehhez képest a 2021 novemberéig egyetlenegy objektumot sem adtak át. És nagyon úgy fest, hogy ez még jó darabig így is marad. Hiába minősítette a kormány a programot az engedélyezéseket gyorsítandó még 2017 végén nemzetgazdasági szempontból is kiemelt jelentőségűvé, a 16 településből csak öt helyszínen indult meg tavaly egyáltalán az építkezés.

Címkép: A szarvasi sportközpont alapkő letétele