Mónika kielégítése

Posted by
Arató András
>Pár nappal ezelőtt megemlékeztem az elnökasszonyság nyolc szorgos évéről, a médiahomogenitás területén végzett állhatatos munkásságáról, kifejezve forró reményemet az érdemei verbális elismerése mellé járó borítékocska iránt. Nem volt hiábavaló a szurkolásom, a 41 milliós szerény összeg szimbolikus ugyan – egy átlagos gázszerelő egynapi jövedelme – de ne legyünk telhetetlenek. Mert például ez a kis pénzecske nagyjából megegyezik azzal a summával, amit a független magyar bíróságok megítéltek a Klubrádió pereiben a Médiatanács javára, és amit a rádió hallgatói boldog hevületben nyújtanák át akár személyesen is Karas Mónikának, közvetlen részt vállalva az ő kielégítésében. Jegyezzük meg, hogy az a 33 millió, amit ez a kitűnő pártkatona-asszonyság azért kap kártérítésként, mert most egy egész esztendőn át nem vállalhat feladatot a médiában, és ezért most kénytelen lesz az ÁSZ-ban havi szűk 4,5 millióért tengődni alelnökként, az sajnos nem a 41-en kívül, hanem belül szolgálja Mónika és a nép boldogságát. Nahát.
Másfelől ez a kis pénzecske százalékosan ki sem fejezhető annak az eredményes romboló munkának az arányában, amit a független média felszántása érdekében bontakoztatott ki.

És ma már egyértelmű, igenis lehet egy nő iránt is azt az olthatatlan honfiúi, vagy honleányi érzelmet érezni, mint egy Rogán, Kövér, Demeter, Kósa iránt. Följebb már nem megyek, mert az blaszfémia lenne.

Címkép: Karas Mónika levadászta a Klubrádiót. (Utalás Csehov Dráma a vadászaton című kisregényére) Pápai Gábor rajza