Márki-Zay jól teszi, hogy sokat beszél

Posted by
Oszkó Péter
>Nem könnyű Márki-Zay Péter megnyilvánulásaiból válogatni, mert minden napra tartogat valami újdonságot, amit egyébként véleményem szerint jól is tesz. Nincs sok választása, mint rendszeres megszólalásokkal növelni ismertségét és elfogadottságát a választásokig, ha eséllyel akarja kihívni a jelenlegi kormányoldalt. És az sem kérdés, hogy ahhoz, hogy az üzenetei a lehető legtöbbek véleménybuborékját áttörjék, markáns és közérthető megfogalmazásokra van szüksége, akár azon az áron is, hogy ezek a megszólalások olykor meggondolatlannak tűnhetnek. De egy politikusnak, egy vezetőnek az is a dolga, hogy képes legyen akár komplexebb gondolatait is úgy csomagolni, hogy abból legalább annyi eljusson a célközönségnek, amennyi mindenképp szükséges.
Az előválasztási kampányt követően egyébként életünkben először beszéltünk közvetlenül is egymással és amellett, hogy tisztáztuk, hogy a kampány során egymásról tett olykor keményebb kijelentések a csupán felfokozott kampányhangulat következményei voltak és nem kérdés, hogy alapvetően jó véleménnyel vagyunk egymásról és ezt követően egy ügyért dolgozunk, azt is sikerült kideríteni, hogy az aktuális kérdések döntő részéről nagyjából ugyanazt gondoljuk. Így számomra evidens, hogy Márki-Zay Péter minden új, tömör megszólalása kapcsán nem csupán a kiemelésekből ítélek, hanem végigolvasom a teljes mondandóját és átgondolom a mögöttes megfontolásokat, mielőtt véleményt formálnék. És ugyanezt ajánlom mindenkinek, aki nem rövid szlogenek szintjén szándékozik kialakítani politikai preferenciáit.
Az elmúlt időszak terméséből egyébként ha valamit, akkor az alábbi interjút javaslom mindenkinek végigolvasni, számomra ez bírt a legtöbb tartalmi értékkel: a Szemléleknek adott interjú.