Kis magyar antiszemitizmus

Posted by
Gábor György
>„Magyarország dobogós az antiszemitizmusban, a nyugat-európai muszlimokéval vetekszik az itthoni zsidóellenesség” címmel számol be a Telex arról a tizenhat országban elvégzett szociológiai felmérésről, amely az európai antiszemita előítéletességről ad képet. A vizsgált országok közül Görögország, Lengyelország és Magyarország (Polak, Węgier, dwa bratanki) áll minden mutatót tekintve az első három helyek egyikén, közvetlenül mögöttünk Románia és Szlovákia található.
Kovács András, a kutatás vezetője régi jó ismerősöm, kollégám, munkásságának nagy tisztelője vagyok, de a kutatás eredménye cseppet sem lepett meg.
Ha szabad egy ad hominem érvvel előhozakodnom, van egy önmagát hírportálnak nevező bármi, amelynek tulajdonosa az Orbán-kormány propagandacéljaira létrehozott fideszes médiabirodalom, a KESMA névre hallgató pártsajtó- és pártpropaganda tröszt, szóval van ez a bármi, amely – jogában áll – megkérdezésem nélkül rendszeresen leközli a Facebook-posztjaimat, amelyeket aztán az egykori Stürmer vagy magyar kistestvére, a Virradat cikkeinek hangvételét is alulmúló kommentözönök kísérnek. A vonatkozó hírportál szellemiségét ez nem zavarja, mert míg a civilizált világ civilizált lapjainak civilizált szerkesztőségei az ilyen és ehhez hasonló kommenteket megszűrik, mint amelyek nem egyeznek az érintett lap szellemiségével, a KESMA-tulajdonban álló hírportál ugyanezt nem teszi meg, nyilvánvalóvá téve, hogy az ő szerkesztőségük viszont teljes mértékben osztja az efféle kommentek szellemiségét.
Ami engem illet, én amúgy helyeslem, hogy a vonatkozó pártelkötelezett hírportál nyilvánosságot ad, s leközli ezeket a kommenteket, hisz így legalább – ha időnként véletlenül elfeledném – pontosan tudom, hol élek, s sokakkal együtt bizonyosra vehetem, milyen szellemiség határozza meg a Fidesz-KDNP propagandagépezetét.
Amúgy én nem olvasom a kommenteket, nem is tudnám olvasni, ahhoz regisztrálni kellene, de valaki egyszer küldött egy csokorra valót ezekből a kommentekből. Egyet most, a visszafogottabbak közül, megosztanék e helyütt, mindenki okulására:
Címkép: Kuruc info: zsidók Magyarországon