Deutsch és a nemzetmegvezető

Posted by
Föld S. Péter
>Deutsch Tamás nyilatkozott a Kossuth Rádióban, és mint már annyiszor, most is megcsillogtatta magasan szárnyaló intellektusát, hozta a kötelezőt, elmondott mindent, amiről azt gondolta, hogy fontos lehet nekünk. Például azt, hogy mennyivel jobb dolgunk van, mint a Nyugat-Európában élő embereknek. Ott ugyanis hamarosan nem lesz energia, bezzeg nálunk, köszönhetően az oroszokkal megkötött örök és megbonthatatlan szállítási szerződésnek. Nálunk – szemben szegény Nyugat-Európával – lesz gáz, mindenkinek jut áram, talán még szőlőre és lágy kenyérre is futja majd.

És még télen sem fogunk fázni, mert lesz mivel fűtenünk. A klímaváltozás elleni harcot sem mi fizetjük, mint a nyugaton élő szerencsétlenek. Akiket régebben irigyeltünk, de most már szánjuk őket, még az sem kizárt, hogyha szépen kérik, segítünk rajtuk.

Ez még persze odébb van, egyelőre örülünk annak, hogy milyen jók vagyunk, mindenki bennünket csodál, és próbálja ellesni a titkunkat. Pedig, nincs magyar csoda, nincs magyar titok, hacsak az nem, hogy Orbán Viktor áll a nemzet élén, valamint az, hogy immár majdnem 12 éve a Fidesz van kormányon. Ha a baloldal kormányozna, akkor minden más lenne. Rosszabb például, mert eltörölnék a rezsicsökkentést. Ami – és erről Deutsch Tamás elfelejtett beszélni – egy igazi kamu, mert gyakorlatilag arról van szó, hogy a kormány a világpiaci árnál drágábban adja a gázt és az áramot a magyar embereknek, majd az így keletkezett haszon egy részét visszaadja nekik.

Nálunk a legolcsóbb a gáz, és a második legolcsóbb az áram, közölte a nyilvánossággal Deutsch Tamás, miközben nem akarta elszomorítani a Kossuth Rádió hallgatóságát. Például azzal, hogy a magyar átlagnyugdíj harmada-negyede a nyugat-európainak, ehhez kell mérni a gáz és az áram árát. Nem akarta terhelni ilyen bonyolult összefüggésekkel a magyarokat, összezavarta volna őket, üröm vegyült volna a nemzeti örömbe, hogy Feri bátyámnak és a többi nyugdíjasnak jön a 80 ezer forint. Jövőre pedig – Orbán Viktor ezen dolgozik éjjel, nappal, minden hullámhosszon –, a 13. havi nyugdíjat is visszaadják. Örüljünk, hogy ilyen kormányunk van nekünk, ilyen vezetővel. Ez jött ki abból, amit Deutsch Tamás mondott, és már látjuk lelki szemeinkkel, amint az elmúlt években idegenbe szakadt gyerekeink törik magukat, hogy hazaköltözhessenek. Soha többet nem megyek Nyugatra, mondják majd az idegenbe szakadt gyerekeink, jó nekünk itthon, ennél csak a mesés Keleten lenne jobb, mostantól mind egy szálig oda vágyunk.

Jó, hogy mindezt elmondta Deutsch a magyaroknak. Ennél csak az lett volna korrektebb, ha a soha fel nem használt, ki tudja hol porosodó, viszont milliárdokba kerülő beléptetőrendszerről is mondott volna valamit. Ami kár akkor keletkezett, amikor az első Orbán-kormány idején ő volt a sportminiszter. Meg talán az is érdekes lehet, hogy hová tűnt az emberektől elvett, magánnyugdíj-pénztárakban tartott, 3 ezer milliárd forint. Hogy emiatt is irigyelnek-e bennünket az osztrákok és a németek, vagy röhögnek rajtunk, amiért a nemzet-megvezető ezt is megtehette velünk.