Szólni kellene a vírusnak is

Posted by
Földes Péter
>A hosszú hétvégén naponta ötven ember hunyt el, keddre hetvenhatan, csütörtök reggelre pedig már több mint százan haltak meg a járvány miatt. Ekkor írt Orbán Viktor levelet a nyugdíjasoknak, köztük a kocsmában ülő Feri bátyámnak, akit néhány nap múlva megdob 80 ezer forinttal. (És még a 13. havi nyugdíj visszaadásán is dolgozik a miniszterelnök). Azt írta Orbán a nyugdíjasoknak, hogy „az oltásoknak köszönhetően sikerült megfékeznünk a vírust“.
Vagyis, kardélre hányta, levitte a birkózószőnyegre, felnégyelte, majd kerékbe törte. Amikor ezzel végzett, a Kövér László országgyűlési őrségnek nevezett magánhadseregétől kölcsönvett gránátvetővel addig lőtte a covidot, míg az kínjában meg nem adta magát, és kegyelemért kezdett könyörögni.
Orbán vitéz ezt követően felállt a földről, leporolta a kabátját, megtörölte bevert orrát, eltüntette hátuljáról a fenékberúgások nyomait, majd diadalmasan körülnézett, és közölte, hogy győztünk.
Nem csalás, csak ámítás: mi így szoktunk győzni. Titokban, hogy ne lássa senki. Talán nem ártana, ha a vírusnak is szólt volna valaki, hogy hé cimbora, ne terjedjél tovább megállíthatatlanul, vedd már észre kiskomám, hogy véged van, neked kampó, magyarul annyi.
Orbán vitéz megint győzött, mint mindig, amikor nem.