Médianapló – A Fudannak is örülnék, ha a kínaiak fizetnék

Posted by

Zöldi László
>A legutóbbi napokban Orbán Viktor megvédett, Hajnal Miklós hullámzott, Darvasi László féltett, Puzsér Róbert fridizett, Bödőcs Tibor sokallt, Nagy Bandó pedig barátkozott. Lefülelt mondatok.

Radírozás dívik ideológiák zászlaja alatt. (Bánfalvi Eszter színésznő a kulturális életről, Színház.hu, október 31.)
Nagyon nem az én világom épül most itt. (Herendi Gábor filmrendező, 24.hu, október 31.)

Ideje lesz jövőre lehúzni a redőnyt, és bezárni a boltost. (Fábián András publicista a NER-ről, Újnépszabadság.com, november 1.)

Rossz szokás, hogy a jobboldali újságírók fillérekért dolgoznak. (Bencsik András újságíró, Pesti TV, november 2.)

A magyar nyelvű televíziózás megrontója. (Puzsér Róbert publicista Friderikusz Sándorról, Index.hu, november 2.)

Ha befejezi a gyurcsányozást, és nem ömleng a szeretetről, ha nem akarja uralni az összefogást, elmegyek szavazni. (Gusztos István tanár Márki-Zay Péterről, Facebook.com, november 2.)

Az a jó Márki-Zay Péterben, hogy rengeteget beszél. (Trombitás Kristóf publicista, Vasárnap.hu, november 3.)

Én a Fudannak is örülnék, ha ők fizetnék. (Soproni Tamás Momentum-politikus a kínaiakról, ATV, november 4.)

Az ellenzék remélhetőleg nem arra készül, hogy megint a Fidesz szerepeljen jól. (Keszthelyi András politológus, 168 Óra, november 4.)

A rezsim erőssége a nem létező ellenségek elleni küzdelem. Az a fránya vírus meg tényleg van. (Lakner Zoltán politológus, Jelen, november 4.)

A miniszterelnöknek olyan ellenfele van, akit nem ő talált ki. (Vauver Krisztina ügyvéd Márki-Zay Péterről, ATV, november 5.)

A Fidesz legfőbb politikai szövetségese a rövid emlékezet, a tájékozatlanság és a butaság. (Vásárhelyi Mária szociológus, Élet és Irodalom, november 5.)

Létrehoztak egy országot, ahol azok is félnek, akik a hatalmat bírják, azok is, akik kapnak a koncból, azok is, akiket semmibe vesznek. (Darvasi László író, Népszava, november 5.)

Azért vásárolták meg, hogy titokban bevessék a polgáraik ellen. (Szele Tamás újságíró a Pegasus lehallgató rendszerről, Forgókínpad.blog, november 5.)

Attól nemzeti egy kormány, hogy megvédi az embereket. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Rádió, november 5.)

A kormány csak a múlt héten vette észre, hogy megérkezett a negyedik hullám. (Hajnal Miklós Momentum-politikus, Magyar Hang, november 5.)

A haláltól nem félni kell, hanem megbarátkozni azzal, hogy én sem leszek kivétel. (Nagy Bandó András humorista, HírKlikk.hu, november 6.)

Orbán egy fáradt funkci benyomását keltette. (Bándy Sándor publicista az október 23-i beszédről, Népszava, november 6.)

Az úgy nem megy, hogy egyetlen kattintással tudni akarok mindent. (Aczél Petra médiakutató, Mandiner.hu, november 6.)

2018. február 25-én, polgármesterré választása éjszakáján odasúgtam neki: „Péter, a miniszterelnökségig meg sem állunk!” (Molnár Róbert kübekházi polgármester Márki-Zayról, hvg.hu, november 7.)

Én is soknak érzem magamat. (Bödőcs Tibor humorista, 444.hu, november 7.)

Címkép: Halász Géza Lefülelt szavak