Azok a “doktorgödények”

Posted by
Katanics Sándor
>A hír csak azért érdemel némi figyelmet, mert “sok kicsi sokra megy”. S egészen bizonyosan lesznek szavazói “dr.” Gödénynek, ha a jelenlegi szabályozásnak megfelelően talál elegendő “önkéntes” jelöltet a választókerületek többségében. Manapság lehetnek támogatói bőségesen ezeknek a tájékozatlanságra (durvábban fogalmazva, ostobaságra építő) kalandoroknak.
2018-ban is indult a választáson a Közös Nevező Párt listavezetőjeként és persze nem fizette vissza eddig a 153 millió forint állami támogatást. A törvény szigora itt hiányzik, hiszen valójában jó ez a ma regnáló hatalomnak. S rémhírterjesztésért is csak felfüggesztett börtönbüntetést kapott ez az ember, pedig amit tudatosan művel a megtéveszthető emberekkel, az sokak életében kerülhet igazán sajnálatos módon.
A kormány épít ezekre a gazemberekre.
Közöttük, mármint a kormánytagok között is ott ülnek ugyanis hasonló kaliberű gazemberek. Most, hogy a járvány újra erőre kapott, a kormány a leghitványabb módon tolja el magától a felelősséget. Az össze-vissza beszédet támogatja, valójában nem a tudományos ismeretterjesztésre épít, hanem a lehető legaljasabb módon erősíti meg a tudatlanságból, tájékozatlanságból fakadó oltásellenességet.
Mindenkinek joga persze kockáztatni a saját életét, nem elfogadni a védőoltást. Ahhoz viszont nincs joga, hogy másokat veszélyeztessen. Úgy lenne elkerülhető az egyre komolyabb társadalmi feszültséget eredményező “társadalmi vita”, ha végre közölné a kormány településekre bontva, napi szinten, hogy hányan betegek, hányan kerültek Covid fertőzéssel kórházba, hányan vannak lélegeztetőgépen és persze azt is, hogy az egyes oltóanyagok beadása után és mennyi idő elteltével kerültek kórházba emberek, halnak, vagy gyógyulnak meg.
Szóval kellene korrekt információ településekként, napi szinten és nem az a gátlástalan handabanda, ami fizetett társadalmi hirdetésként tolnak a képünkbe folyamatosan, és a fideszközeli oligarchákat kivéve, akik a reklámfelületeket “biztosítják”, valójában mindenki számára csupán kidobott pénzt jelentenek.
Ennek az évnek az elején bíróság előtt harcoltam ki, hogy jogunk van ezeket az információkat megtudni. Megnyertem a pert, de akár a kormánypárti úgy az ellenzéki politikai pártok sem foglalkoznak ezzel komolyan egy percig sem. Amikor megnyertem a pert, pár országos internetes portál ugyan kiemelte a jelentőségét, de mivel a volt pártom sem igazán érdekelte és mivel engem már minden módon igyekezett akkor háttérbe tolni, illetve mivel nem fővárosi politikus voltam, elengedte az egész történetet.
Hiba! Óriási hiba, s bűn is nem segíteni azzal az embereket, hogy korrekt információkhoz jussanak!
Sokan akkor meggyőződésem, hogy a saját családjuk érdekében, ha mások miatt nem is, értelmesen cselekednének. Így viszont…. Karácsonyra sok honfitársunk fog még meghalni elsősorban amiatt, hogy ő is megfertőződik. Részben tehát a kalandorok, részben a kormány, részben az ellenzék felelőtlen magatartásának következményeképpen… (Nem mindenki képes magára vigyázni, főleg ha bizalmatlan, ha azt érzékeli, hogy manipulálják “valamilyen” hátsó szándékkal…) Akik társadalomban élnek, azoknak vigyázni kellene nemcsak magukra, hanem a környezetükben élőkre is egyformán.