Öt darab zsemle

Posted by

Gellért András
>Tegnap reggel, úgy emlékszem hét óra után két perccel, egy pékség előtt álltam az utcán, vártam a bejutásra. Bent egy férfi, előttem érkezett, pillanatok alatt felvásárolta a fél árukészletet, az üvegportálon keresztül láttam amint a meggyes sütitől kezdve a kakaós csigán át a rozsos kenyérig mindenből vitt, pakolta a sok zacskót egy nagyobb zacskóba, szóval ott vártam, mikor megérkezett egy újabb vevő, fiatal lány, aki azt kérdezte, miért nem megyek be a boltba.
Azt válaszoltam, azért nem mert vannak bent, egyébként pedig egy eladó és egyetlen pénztár van, tehát felesleges bemenni. Attól még megnézhetné az árukészletet, erősködött a lány, de megnyugtattam, erre nincs szükség, tudom mit szeretnék venni, öt darab zsemlét.
Csóválta kissé a fejét, szerintem azt sem értette, hogy miért van rajtam maszk, ám ekkor már kibukott belőlem, ha nem lenne újabb COVID járvány, immár a negyedik, a delta variáns, akkor nyilván bemennék, de ebben a helyzetben jobb az óvatosság. Erre lesajnálóan rám nézett, elhúzta a száját, nonverbálisan jelezve, hogy szerinte már kora reggel tele van az utca hülyékkel.
Azt már felesleges is mondanom, hogy maszkot nem viselt, ahogy az eladó és az előttem vásárló meggyes sütiért rajongó férfi sem. Tegnap hetvennégyen haltak meg a COVID miatt.