A “sag schon” tipikus esete

Posted by
Gábor György
>Az autonóm, független és szabad újságírás példás modelljeként, legelőször a Magyar Nemzetnek nevezett vezérürü szájából, majd a legfőbb pásztor intésére az egész nyájéból, a Demokratán át a Délmagyarig és a Kisalföldig kiszakadt a nagy hír, hogy „Az európai jobboldal nem kér Márki-Zay Péterből”.
Az „európai jobboldal” a Magyar Nemzet nevű mozgalmi induló, s nyomában a többi kispajtás számára az Identitás és Demokrácia valamint az Európai Konzervatívok és Reformerek politikai csoportjaival azonos, s hogy miért, hát azért, mert a Legeltetési Bizottság legfőbb pásztora itt volt szíves meghúzni a legeltetési mező szélét, oszt annyi.
Az Identitás és Demokrácia pártcsalád, amelynek tagja a Salvini-féle Északi Liga nevű olasz föderalista párt, a francia Nemzeti Tömörülés és a német AfD, képviselőinek száma 73, az Európai Parlament képviselői helyek 9,72%-ával rendelkezik. Az Európai Konzervatívok és Reformerek családjának 62 tagja van, köztük 27 lengyel képviselő, akiknek abszolút többsége a Kaczyński-féle Jog és Igazságosságtól érkezett, valamint a Meloni-féle Fratelli d’Italia 8 képviselője, az EP képviselői helyek 8,26%-ával rendelkezik.
Vagyis az „európai jobboldal” a fentiek alapján, az Európai Parlament nem egész 18%-a. Ez nem kér Márki-Zayból, ami persze úgy is értelmezhető, hogy Márki-Zay sem kér belőlük.

Nu, sag schon!

Címkép: Salvini, Orbán és a lengyel Morawiecki