A kutyapárt joga

Posted by
Horváth András
>Mióta a tisztelt ellenzéki összefogás megtudta, hogy Kovács Gergőék 80 körüli jelöltnél járnak, példátlan és szisztematikus támadássorozat indult a Magyar Kétfarkú Kutya Párt ellen.
AZ A NYOMORULT 3-4 KÉPVISELŐI HELY HIÁNYZIK nektek, amit listán a Kutyapárt “elvenne” tőletek, ha átlépné az 5%-os küszöböt? Mert ettől tartotok, ez eléggé nyilvánvaló. A többi mind csak mese, félrevezetés, marhaság: az, hogy a Kutyapárt lenne az akadálya Orbán leváltásának, az, hogy esélyük sincs átütni az 5%-ot, az, hogy azért nem indultak az előválasztáson, mert azért nem jár pénz (na ez a legdurvább), vagy az, hogy összemossátok az egyéni választókerületi választást a listással. (Nagyon fontos: mindenkinek két szavazata lesz 2022-ben.)
Tegyük egyértelművé: a Kétfarkú Kutya Párt nem az 1%-ért fog indulni, hanem azért, hogy parlamenti képviseletet nyerjen. Ehhez legalább annyi joga és alapja van, mint az Összefogás pártjainak, akik közül legalább kettőnek önállóan a Parlamentbe jutásra sem lenne esélye. De miért is támadjátok még annyira őket? Mert nem tagozódtak be hozzátok, mert még mindig van egy olyan jelentős szavazói réteg, amelyik sem a Fideszre, sem az Összefogásra nem szavazna? Nem gondoljátok, hogy inkább szövetségesként kellene tekinteni rájuk, akik olyan szavazói réteget is meg tudnak szólítani, akit ti még így MZP-stől sem? Vagy előre féltek tőle, hogy mi lesz, ha kijön az ellenzéki lista, s addig jó lenne letakarítani a Kétfarkúakat a színről? Ezzel az intoleranciával akartok nekivágni 2022-nek? Fenyegetitek az MKKP tagjait és munkatársait, ha nem állnak félre az útból? Ugyanolyan lejárató kampányt folytattok Gergőék ellen, mint amit Márki-Zay Péter ellen folytattatok egészen az előválasztás végéig? Őt is esélytelennek, fideszesnek, meg mindenféle másnak beállítva. Most pedig éppen MZP-t toljátok magatok előtt, hogy kimondja azt, amit nektek senki nem hinne el? Ez eléggé faramuci helyzet, valljuk be!
Inkább a tisztulással kéne törődni, inkább azzal kellene szavazatokat szerezni, nem pedig egy bejutásra esélyes ellenzéki formáció ledarálásával. Mert kinek is kell az a 3-4 listás szavazat, amit a Kétfarkúaktól vennétek el? MZP frakciójának? Esetleg olyanoknak, akiknek egyenes úton esélyük sem lett volna jelöltté válni? Vagy az ellenzéki lista hátsó régióiba eldugott rég lejáratódott politikusoknak? Nem lesz ez így jó gyerekek, előbb utóbb ki fog lógni a lóláb.
Volna itt bőven mivel foglalkozni a Kétfarkúak gyalázása helyett, annak érdekében, hogy tényleg legyen esély jövőre a Fidesz leváltására. Talán inkább azokra a dolgokra kellene koncentrálnotok.
.
S ha valaki esetleg félreértené a címzést, egy szolgálati közlemény: a fenti kritika nem az Öszzefogás pártjainak a szavazói és szimpatizánsai felé irányul, hanem azoknak szól, akik pártvezetőként, befolyásos politikai szereplőként az elmúlt hetek hecckampányait irányították az ellenzéki oldalról. Ha vesztünk, miattuk fogunk veszíteni.