A koronavírus adatoknak van-e köze a Békemenethez?

Posted by

Batka Zoltán
>Most komolyan, ki lesz a felelős a békemenet halálos áldozataiért? Egy hete írtam róla, hogy annál hatékonyabb vírusterjesztési módot elképzelni sem lehet, mint egy járvány felfutása idején több tízezer (!) zömében idős, részben oltatlan embert szájmaszk nélkül buszokba zsúfolni, órákon át utaztatni egy metropoliszba egy tömeggyűlésre, majd onnan moziba végül haza. Nincs az a biológiai terrorista, aki ennél hatékonyabb módszert tudna kiagyalni egy nép megritkítására, amit a hülye Fideszéknek sikerült.
Nyilván nem csak a békemenet miatt terjed a járvány, azonban azt anno a spanyol és az olasz járványtapasztalatok megmutatták, hogy pontosan az ilyen tömegrendezvények gyakorlatilag berobbantják a járványt. A Fidesz eddig is feszegette a pofonládát a focimeccsekkel meg mindenféle identitáserősítő eucharisztikus kitömöttállat kiállításokkal, most a jelek szerint sikerült kinyitnia. Persze a pofont most sem a tisztelt pártvezetők kapják, hanem a sok szerencsétlen flótás, aki a vezér hívó szavára szaladt viktorozni meg őt imádni.
És közülük most nem egy lesz, aki most megtapasztalja, hogy valójában hogy néz ki az Orbán rezsim alulnézetben mondjuk egy járványosztályról. Bár az előzmények ismeretében simán lesz, aki ezért is Gyurcsányt meg Sorost fogja okolni.